RVBS FC Groningen weer van start

10 september 2018

Met een ouderavond op woensdag 5 september, een voorbereidende bijeenkomst voor de gastverenigingen en vervolgens een introductie-training op elke locatie, rolt de bal weer bij de regionale voetbalscholen (RVBS) van FC Groningen.

FC Groningen vindt het belangrijk dat jonge kinderen in hun eigen omgeving kunnen voetballen. Om ze extra te helpen in hun ontwikkeling krijgen de meest talentvolle spelers een training aangeboden door FC Groningen. Op die manier blijven ze lid van hun eigen amateurvereniging en kunnen ze daarnaast ook trainen onder een hogere weerstand. Daarnaast krijgt de club de tijd om spelers te selecteren, die uiteindelijk kunnen instromen in de opleiding.

Ouderavond
Op woensdag 5 september organiseerde FC Groningen een informatiebijeenkomst voor de ouders van alle deelnemende kinderen. In het eerste gedeelte vertelde Technisch coördinator Byron Bakker onder meer over de doelstelling van de RVBS en gaf hij inzicht in de jaarplanning voor het komende seizoen. In de pauze konden ouders vervolgens kennismaken met de trainers van elke locatie. Tot slot stond er een forum op het programma, onder leiding van Emiel Venema. De gasten Teun Jakobs (Coördinator voetbaltechnische zaken KNVB), Peter Jeltema (Hoofd opleiding FC Groningen), Wouter Frencken (Sportwetenschapper FC Groningen) en Thomas Waanders (Topsportbegeleider FC Groningen) gingen elk vanuit hun eigen expertise in gesprek over het thema 'F en E pupillen in het huidige voetballandschap'.
FC Groningen TV maakte een reportage. 

RVBS locaties
Ter voorbereiding op de eerste training, werd er op vrijdag 7 september nog een bijeenkomst georganiseerd voor de contactpersonen van de RVBS-locaties waarmee FC Groningen samenwerkt. De samenwerking gaat zijn vierde seizoen in, wat zorgt voor veel continuïteit en herkenbaarheid voor ouders en spelers. Als tegenprestatie organiseert FC Groningen onder meer in samenwerking met deze verenigingen een aantal wedstrijdactiviteiten en themabijeenkomsten. Hiermee probeert FC Groningen de clubs tegemoet te komen, maar daarnaast ook iets terug te doen voor de regio door middel van kennisdeling.

Introductie training
Afgelopen zondag stond dan eindelijk de eerste training op het programma. Nadat de hoofdtrainers de ouders en spelers welkom hadden geheten, mochten de spelers eenmalig in hun favoriete clubshirtje komen trainen. Vervolgens werden de nieuwe kledingpakketten uitgedeeld, zodat de spelers er vanaf deze week weer allemaal hetzelfde bij lopen. Mede door de fantastische weersomstandigheden was er vanaf moment één alweer volop spelplezier! 
 
RVBS Locaties: vv Hoogeveen, vv LTC, sv Bedum, vv Wildervank, vv Roden. Gedurende het seizoen wordt er getraind in twee groepen op elke locatie. De F-pupillen trainen van 8.45 uur tot 10.00 uur en de E-pupillen van 10.30 uur tot 12.00 uur. De trainingen zijn altijd vrij toegankelijk.

IMG_9823
IMG_9825

Laatste nieuws