Rustig begin, spetterend einde in Zwolle.

Maandag 24 september 2012 om 13:30

Afgelopen zaterdag heeft FC Groningen 3 punten mee naar huis genomen. Met 2-1 won FC Groningen van PEC Zwolle.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd zeer afwachtend. Halverwege de eerste helft  werd de 1-0 gescoord door PEC Zwolle. Dit kwam doordat doelman Luciano da Silva een schot van Youness Mokhtar volledig verkeerd inschatte en ‘met bal en al’ achter de doellijn verdween. FC Groningen kreeg nog aantal kansen in de eerste helft,  maar ging de rust in met een 1-0 achterstand.
Na ruim een uur was een schot van Género Zeefuik het eerste teken van leven van FC Groningen in de tweede helft. In de slotfase kwam FC Groningen helemaal terug in de wedstrijd, Zeefuik scoorde de gelijkmaker in de 84ste minuut. Een minuut later leek een bal van David Texeira in het doel achter Leon ter Wielen te rollen, maar helaas oordeelde assistent-arbiter Van Roekel dat de bal niet over de lijn was geweest.
Vervolgens werd een inzet van Andraz Kirm van de lijn gered en in de 88ste  minuut werd een voorzet van Maikel Kieftenbeld ingekopt door Michael de Leeuw, die daarmee matchwinner werd.

Volgende week zondag speelt FC Groningen thuis  tegen Roda JC, uiteraard gaan we dan weer voor de drie punten!
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle liepen onderstaande kinderen mee in de line-up:
Donovan Geert, Maarten Gros, Tess Drent, Frank van der laan, Elvan Roelofs, Sem Drijfhout, Yannick Heeringa, Arjan de Weerdt, Ruben Jeager, Rick Walraven, Kevin Stap.