string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak: ‘Wel vaker verrassingen gezien dit seizoen’.

Vrijdag 13 maart 2015 om 14:41

FC Groningen neemt het zondagmiddag in Eindhoven op tegen koploper PSV. De ploeg uit de Lichtstad staat elf punten los op de ranglijst en is de meest scorende ploeg uit de Eredivisie. Doelman Sergio Padt weet wat hem te doen staat. Ook Albert Rusnak erkent dat er veel kwaliteit schuilt in de selectie van PSV, maar acht niets uitgesloten.

FC Groningen sleepte er eerder dit seizoen een punt uit tegen PSV toen het in Euroborg met 1-1 gelijkspeelde tegen de Eindhovenaren. Door dat resultaat pakte FC Groningen zeven punten in de laatste drie wedstrijden tegen PSV.
Goede vorm
“Daar zaten twee thuiswedstrijden tussen en een uitwedstrijd is toch anders, maar het is een mooie statistiek om op voort te bouwen,” zegt doelman Padt. “Maar PSV is de koploper en in een goede vorm. Ze kunnen gewoon heel goed voetballen en zijn levensgevaarlijk in de omschakeling. Daarnaast hebben ze verschillende individuen die een wedstrijd kunnen open breken.”
Scorend vermogen
Gezien het scorend vermogen van de tegenstander, is de kans groot dat Padt zondag de nodige actie voor zijn doel ziet. Daarnaast krijgt Padt in de personen van Luuk en Jong en Memphis Depay de twee topscorers van de Eredivisie tegenover zich.
“Je weet wel dat je wat te doen krijgt, maar daar zal ik me op voorbereiden. Het liefst heb ik dat niemand tegen me scoort, het maakt niet uit of ze topscorer zijn of nog maar één doelpunt hebben gemaakt. Michael de Leeuw staat ook hoog op de topscorerslijst. Ik zou hem graag een handje helpen, al maakt hij ze vanwege zijn blessure op dit moment ook zelf niet.”
Verrassingen
Albert Rusnak maakte vorige week een doelpunt tegen FC Dordrecht en werd uitgeroepen tot Essent Man of the Match. “Die winst heeft ons wel vertrouwen gegeven al weten we dat we ons tegen PSV moeten voorbereiden op een moeilijke wedstrijd,” meent Rusnak.
“We voetballen dit seizoen vaak beter tegen goed ‘voetballende’ ploegen, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk wordt. Ze hebben goede spelers die veel direct spelen en zeer gevaarlijk zijn in de omschakeling. Ze staan niet voor niets ruim aan kop, maar iedere wedstrijd begint met 0-0 en we hebben dit seizoen wel vaker verrassingen gezien in de Eredivisie.”
Andere bal
De meeste Eredivisieclubs spelen met een bal van het merk Derbystar terwijl in Eindhoven wordt gevoetbald met een Nike bal. FC Groningen trainde afgelopen week met de bal van Nike die volgens Rusnak wel degelijk anders is. “Hij vliegt meer waardoor het voor een keeper lastig kan zijn. Deze bal is wat zachter dan die andere, maar we hebben er de hele week mee getraind en ik moet zeggen dat ik het wel een prettige bal vind.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’