Rusnak verslaat Hateboer en Mahi.

Maandag 12 oktober 2015 om 13:04

Albert Rusnak heeft zondagmiddag in Nijmegen met Jong Slowakije een 3-1 zege geboekt op Jong Oranje, van onder anderen Hans Hateboer en Mimoun Mahi. Het FC-trio startte in de basis.

Na een kwartier spelen kwam Jong Oranje op een voorsprong toen Vincent Janssen op aangeven van Hans Hateboer de 1-0 binnenschoot voor de ploeg van bondscoach Fred Grim. Vlak voor de pauze werd het gelijk.
Na de onderbreking scoorde Jong Slowakije nog tweemaal. De 1-3 viel in de 69ste minuut door Matus Bero, waarbij Albert Rusnak de assist verzorgde. Rusnak en Hateboer speelden beiden de volle 90 minuten. Mahi werd een kwartier voor het einde van de wedstrijd, met een gele kaart op zak, vervangen.
In kwalificatiegroep 8 gaan Nederland en Slowakije nu samen aan kop met 6 punten uit drie gespeelde wedstrijden. Turkije en Belarus hebben 3 punten uit twee duels. Cyprus sluit de rij met nul punten uit twee wedstrijden.
De groepswinnaars plaatsen zich samen met het gastland direct voor het EK van 2017 in Polen. De vier beste nummers 2 spelen om het elfde en twaalfde deelnamebewijs. Op 12 november speelt Nederland in Tilburg thuis tegen Wit-Rusland en vijf dagen later uit tegen Jong Slowakije.