string(9) "claudebot"

Rusnak scoort enige treffer in oefeninterland.

Donderdag 11 juni 2015 om 16:47

Donderdagavond heeft Albert Rusnak als invaller de enige treffer gescoord in een oefenduel van Jong Slowakije tegen Polen onder-20. Simon Tibbling kwam niet in actie in de laatste oefeninterland voorafgaand aan het EK onder-21 in Tsjechië.

Simon Tibbling begint volgende week aan het EK onder-21 in Tsjechië en het daar zal opnemen tegen Italië (donderdag 18 juni), Engeland (zondag 21 juni) en Portugal (woensdag 24 juni). In Tsjechië staan behalve de Europese titel ook diverse tickets voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro op het spel. Donderdag stond nog een laatste oefenduel met Denemarken op het programma. Het treffen eindigde in 2-2. Tibbling bleef met rugnummer 16 de hele wedstrijd op de bank.
Oefenduels
De nieuwe generatie ‘onder-21’ in Zweden zit in de opbouwfase. Zo speelt het ‘nieuwe’ Jong Zweden komende zaterdag 13 juni en dinsdag 16 juni respectievelijk in Finland en thuis in Stockholm tegen de leeftijdsgenoten van Albanië. Dino Islamovic staat standby voor deze twee oefeninterlands.
Albert Rusnak speelde donderdag 11 juni met Jong Slowakije tegen Polen onder-20. De maker van twee goals in de KNVB-bekerfinale kwam als invaller in het veld en scoorde de enige en winnende treffer: 0-1. Hristijan Denkovski kwam door een blessure niet in aanmerking voor Jong Macedonië dat speelde op IJsland en met 3-0 verloor in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in de aanloop naar het EK onder-21 van 2017.
WK onder-20
Desevio Payne heeft zich met USA under-20 geplaatst voor de kwartfinales van het WK in Nieuw-Zeeland, door Columbia met 1-0 te verslaan. Zondag 14 juni vanaf 6.30 uur (Nederlandse tijd) neemt de Verenigde Staten het in die fase op tegen Servië dat Hongarije versloeg met 2-1. Payne kwam tot dusver in twee van de vier gespeelde WK-duels in actie.
William Ekong tenslotte, gaat komende zaterdag 13 juni met Nigeria aantreden tegen Tsjaad in de voorrondes van de African Cup of Nations 2017.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus