string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak scoort en wint tegen Jong Oranje; zege Tibbling.

Woensdag 18 november 2015 om 17:27

Albert Rusnak heeft met Jong Slowakije opnieuw gewonnen van Jong Oranje. Het werd dinsdagavond 4-2. Eerder op de dag won Jong Zweden de uitwedstrijd bij Jong Georgië met 1-0. Tibbling was captain in het duel en speelde net als Rusnak 90 minuten. Hans Hateboer kwam niet in actie.

Dinsdagochtend om 11.00 uur Nederlandse tijd was de aftrap bij Jong Georgië-Jong Zweden in EK-kwalificatiegroep 6. Hierin is Zweden na de vierde wedstrijd nog steeds ongeslagen. Koploper Spanje heeft drie punten meer maar ook een wedstrijd méér gespeeld.
Jong Oranje beging een lelijke misstap. Na de thuisnederlaag tegen Slowakije kwam de ploeg van bondscoach Fred Grim op een 2-0 voorsprong in Slowakije. Na de pauze kantelde de wedstrijd volledig. Rusnak scoorde derde treffer met een kopbal en droeg bij aan de 4-2 zege in groep 8. Daarmee is de ploeg nu favoriet voor de poulewinst, hoewel ook Turkije drie verliespunten heeft.
Van de negen kwalificatiegroepen gaan de winnaars naar het EK. Daarnaast zullen vier beste nummers 2 nog strijden om het elfde en twaalfde ticket voor het EK onder-21 van 2017 in Polen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’