string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak houdt Groningen met treffer in de race.

Dinsdag 19 april 2016 om 20:33

Albert Rusnak was dinsdagavond in Euroborg de maker van de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade: 1-0. Door de drie punten houdt FC Groningen nog altijd zicht op de felbegeerde achtste plek op de ranglijst van de Eredivisie. Op zondag 1 mei wordt de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen opnieuw cruciaal.

In Euroborg werden Alexander Sorloth (bovenbeenblessure) en Simon Tibbling (knie) ’s middags om vier uur nog aan een test onderworpen. Hun inzetbaarheid was na de training van maandagochtend nog twijfelachtig, maar het duo bleek toch inzetbaar. Beide Scandinaviërs begonnen op de bank naast de teruggekeerde Bryan Linssen. Daar ontbrak Michael de Leeuw die teveel last bleek te ondervinden van zijn hamstring.
Schoten
In Euroborg stonden beide ploegen om half zeven aan de aftrap in de wetenschap dat FC Groningen moest winnen om zicht te houden op plek acht. Roda JC Kerkrade zou met een zege juist definitief handhaving kunnen afdwingen. In de eerste helft was het Groningen dat de meeste dreiging had. Met schoten van Jesper Drost en Albert Rusnak (2x) waren de betere kansen ook voor de thuisploeg, maar doelman Benjamin van Leer hield zijn ploeg in de wedstrijd.
Wissels
Aan het begin van de tweede helft stonden bij Groningen twee andere spelers aan de aftrap dan in de eerste helft. Juninho Bacuna en Danny Hoesen moesten plaatsmaken voor Tibbling en Sorloth, die respectievelijk voor meer tempo en opportunistischer spel moesten zorgen. Daarin slaagde Groningen na een fase ook prima. Na een kwartier spelen stond Roda met de rug tegen de muur. Dat Albert Rusnak via het been van captain Tom Van Hyfte binnen schoot was wellicht wat gelukkig, maar zeker niet onverdiend.
Man of the Match
Rusnak was met zijn twee schoten voor de pauze ook al de meest gevaarlijke speler geweest en scoorde tegen de derde promovendus, nadat hij eerder uit bij De Graafschap en NEC al trefzeker was. Rusnak maakte vorig jaar in de bekerfinale tegen PEC Zwolle zijn beide goals via lichaamsdelen van tegenstanders. In de 88ste minuut had Rusnak zijn avond kunnen bekronen met het benutten van een door Jesper Drost verdiende strafschop, maar schoot de Slowaakse jeugdinternational tegen doelman Van Leer, die geel kreeg.
Spannend
Daarmee bleef het duel tot de laatste seconden van de 92ste minuut spannend. Want met name Rydell Poepon was binnen de zestien van FC Groningen nog tweemaal zeer gevaarlijk met een schot uit de draai. De Trots van het Noorden zit nu echter in een fase dat dergelijke situaties met een sisser aflopen en kunnen vol vertrouwen uitzien naar de noordelijke derby tegen sc Heerenveen, die over twaalf dagen in Friesland wordt gespeeld. Weet Groningen daar opnieuw drie punten te pakken, dan kan het op de laatste speeldag van 2015/2016 in Euroborg nog echt ergens om gaan…

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Burnet; Maduro, Drost, Bacuna (46’ Tibbling); Idrissi (81’ Linssen), Hoesen (46’ Sorloth), Rusnak.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Tamata, De Vos.
Opstelling Roda JC Kerkrade
Van Leer, Milec, Buijs, Swinkels, Van Peppen, Zhukov (69’ Gullón), Inceman (85’ Van Duinen), Van Hyfte (c), Poepon, Juric, Peterson (77’ Ngombo).
Rest bank: Verbist, Rutjes, Faik, Noor.
Toeschouwers: 20.798
Score: 67’ Rusnak (-) 1-0
Bijzonderheid: 88’ Van Leer stopt strafschop Rusnak
Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Overige officials: Bexkens, Vandeursen en C. Mulder
Gele kaarten: 41’ Swinkels en 87’ Van Leer

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard