Rusnak en De Leeuw zorgen voor winst.

Maandag 23 november 2015 om 09:56

Zaterdagavond heeft FC Groningen voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd gewonnen. Vlak voor rust wist Albert Rusnak te scoren. In de tweede helft kwam Michael de Leeuw tot scoren.

Na een kwartiert spelen was de eerste kans van de wedstrijd voor Michael de Leeuw, die over kopte. Hierna volgden meerdere kansen voor Groningen, waaronder een grote  voor Jesper Drost, maar die wist niet te scoren.
Drie minuten voor tijd kwam FC Groningen dan toch op voorsprong. Jesper Drost wist de bal voor te geven op Albert Rusnak. Die bedacht zich niet en knalde de bal het doel in.

In de tweede helft was FC Groningen op zoek naar een tweede doelpunt. Michael de Leeuw kreeg de bal toegespeeld van Simon Tibbling. Na een paar keer kappen en slalommen wist hij de bal achter de doelman van De Graafschap te werken: 0-2.
Helaas maakte Kasper Larsen ongelukkig hands in het strafschopgebied, waardoor De Graafschap een penalty kreeg en verzilverde: 1-2. Gelukkig bleef het hierbij en kon FC Groningen de drie punten meenemen.
Door de zege komt FC Groningen op gelijke hoogte met de nummers 6 en 7. De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille in de Europa League op donderdag 26 november om 21.05 uur.