string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak: ‘Eén doel en dat is winnen’.

Dinsdag 22 september 2015 om 14:38

FC Groningen start woensdagavond als titelverdediger het bekeravontuur van dit seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Volgens Albert Rusnak heeft de Trots van het Noorden maar één doel. Hoewel de FC veel wedstrijden heeft gespeeld de laatste weken, voelt Abel Tamata zich nog steeds fit.

Rusnak was met twee doelpunten in de bekerfinale de grote man op zondag 3 mei toen FC Groningen zich kroonde tot bekerkampioen. Met de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen in het vooruitzicht, komen de herinneringen weer naar boven.
Herinneringen
“Vorig seizoen heb ik de eerste rondes nog meegespeeld met SC Cambuur en toen speelden we de eerste ronde tegen amateurs,” vertelt Rusnak. “In die zin hebben we met FC Twente een moeilijke tegenstander getroffen in deze ronde, maar natuurlijk komen er herinneringen naar boven van ons bekeravontuur van vorig jaar. We weten hoe het voelt om te winnen en willen het dit seizoen weer goed doen.”
FC Groningen bevindt zich in een periode met veel wedstrijden. Waar een groot deel van de selectie voor de wedstrijd tegen Heerenveen een vrij weekend had, gold dat voor Rusnak niet vanwege internationale verplichtingen.
Hard gewerkt
“Natuurlijk is het zwaar, maar ik wist wat er ging komen en daarom heb ik met onze fysiektrainer Robbert de Groot hard gewerkt om lichamelijk top te zijn. Ik heb mezelf voorbereid om hiermee te kunnen omgaan en het tempo te kunnen bijhouden. Het is niet gemakkelijk, maar wel mogelijk om iedere wedstrijd weer honderd procent te zijn.”
“Ik vind dat we met twee overwinningen in de Eredivisie een goede week achter de rug hebben. Ik heb FC Twente dit weekend gezien tegen Cambuur en ze hebben een team waarin spelers met individuele kwaliteiten de wedstrijden kunnen beslissen. Het wordt niet gemakkelijk, maar er geldt woensdag slechts één doel. Wij willen een ronde verder en dus moeten we winnen.”
Cooling down
Hoewel FC Groningen veel wedstrijden speelt in korte tijd liep Abel Tamata na de dinsdagtraining nog een paar extra rondjes op het veld. “Zie het als een goede ‘cooling down’,” lacht de back. “Een paar lichaamsoefeningen om fit te blijven.”
Tamata viel eerder dit seizoen uit met een enkelblessure, maar is inmiddels weer helemaal speelklaar en speelde afgelopen week 270 minuten in drie duels. “Mijn enkel vraagt de nodige discipline met ijzen en verzorgen, maar het gaat goed tot nu toe. Ik merk dat de beker een belangrijk iets is. In de competitiewedstrijd eerder dit seizoen tegen FC Twente hadden we meer kansen, maar speelden we gelijk. We moeten er woensdag vol op.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard