string(9) "claudebot"

Rusnak: ‘Blij dat mijn goal drie punten oplevert’.

Dinsdag 19 april 2016 om 22:00

FC Groningen won dinsdagavond met 1-0 van Roda JC Kerkrade en blijft door dit resultaat voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen. Albert Rusnak maakte halverwege de tweede helft de winnende treffer. De Slowaak had vaker kunnen scoren, maar miste een strafschop en raakte in blessuretijd de lat.

FC Groningen was in de eerste helft een paar keer gevaarlijk met afstandsschoten en kreeg een groot aantal hoekschoppen. Het lukte de Trots van het Noorden echter pas in de tweede helft te scoren via Albert Rusnak. “Het was niet onze beste wedstrijd en we scoren een gelukkige goal, maar het levert wel drie punten op,” aldus de doelpuntenmaker. “En dat is toch het belangrijkste.”
Strafschop
Rusnak kreeg vlak voor het eindsignaal de uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd te beslissen, maar zag zijn strafschop worden gekeerd door de keeper. In blessuretijd schoot de Slowaak via een mooie uithaal op de lat. “Ik had er inderdaad nog één moeten maken en dan was het voor de fans in het stadion de laatste minuten wat rustiger geweest. Ik schoot de strafschop slecht in, maar de overwinning blijft het belangrijkste. Ik ben blij dat mijn ene goal drie punten oplevert.”
Energie
FC Groningen speelt over anderhalve week de derby tegen sc Heerenveen. “We moeten in dit weekend zonder wedstrijd onze benen laten rusten en energie pakken. Het is met het Europees voetbal in de eerste seizoenshelft een lang seizoen geweest en dat is best te merken. Het is echter een ervaring die we allemaal meenemen. De komende twee wedstrijden willen we winnen en daarna zien we wel. We hebben tien punten uit de laatste vier wedstrijden en wanneer je er nog zes bij pakt, weet je het maar nooit.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus