string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak: ‘Ben weer helemaal fit’.

Vrijdag 26 februari 2016 om 14:52

Albert Rusnak is kandidaat om voor het eerst sinds NEC-thuis weer in de basis te starten bij FC Groningen. Hij kampte met een kleine knieblessure, maar is sinds enkele weken weer helemaal fit. “Twente-uit is een belangrijke wedstrijd,” aldus de Slowaakse vleugelspeler.

Na zijn blessure moest Rusnak een aantal weken toezien hoe Jesper Drost de voorkeur kreeg als linksbuiten. Tegen Ajax (thuis) en AZ (uit) maakte Rusnak als invaller zijn opwachting. “Het heeft een paar weken geduurd, maar inmiddels heb ik helemaal geen last meer van de knie.”
Verwachtingen
Voor Rusnak waren de verwachtingen voor het seizoen 2015/2016 hooggespannen. Hij werd gezien als één van de kandidaten om Tjaronn Chery op te volgen als aanvallende middenvelder, maar richt zich – met Michael de Leeuw als vaste waarde achter de spits – voorlopig op de linksbuitenpositie. “Het jaar is niet helemaal verlopen zoals ik het voor ogen had. Misschien kwam het doordat ik twee keer scoorde en we als bekerwinnaar aan dit seizoen begonnen. Vorig jaar ontbrak ik daarbij slechts één duel in de Eredivisie en dit jaar heb ik er al méér door blessures gemist.”
Vooruit
De Slowaaks jeugdinternational heeft de blik in ieder geval vooruit gericht. “Er zijn in de competitie nog tien wedstrijden te gaan en iedereen weet waartoe ik in staat ben. In de ene wedstrijd gaat het beter dan in de andere. We hebben nog een mooie tijd over om het seizoen op een mooie manier af te sluiten en ik ben zeer gemotiveerd om mijn bijdrage aan het team leveren.”
Gipshand
Alexander Sørloth ontbrak vorig week in Alkmaar aan de aftrap door de naweeën van een allergie-aanval. Ook tegen FC Twente zal hij niet aan de aftrap staan, maar is hij weldegelijk onderdeel van ‘de achttien’. “Tegen Ajax ging het prima met mijn hand en kon ik het negentig minuten volhouden. Bij AZ kwam ik na de pauze in het veld en bij de eerste actie greep een verdediger meteen naar mijn hand. Ik heb het de rest van de tweede helft gevoeld.”
Niet vrij
Afgelopen woensdag werd bij een reguliere controle geconstateerd dat de breuk nog niet volledig geheeld is. “Ik voelde mij in de tweede helft bij AZ niet meer helemaal ‘vrij’, zoals tegen Ajax. Ik was teveel met mijn arm bezig en daardoor kon ik mij niet volledig focussen op de wedstrijd en mijn acties. Op de trainingen met mijn eigen teamgenoten, zoeken de jongens mijn hand niet op. Maar ze schuwen ook niet de duels aan te gaan en dat doe ikzelf ook niet. Wel denk ik een rol als invaller te kunnen spelen in Enschede. En hopelijk kan mijn rol die week erna nog weer wat groter zijn.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’