string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak: ‘Back in business’.

Zondag 08 maart 2015 om 16:16

FC Groningen weet weer wat winnen is. De Trots van het Noorden was in eigen huis met 2-0 te sterk voor FC Dordrecht. Albert Rusnak was met een doelpunt en een assist erg belangrijk voor zijn ploeg. Lorenzo Burnet stond voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de basisopstelling.

De linksback kwakkelde dit seizoen met de nodige blessures, maar is hersteld van zijn enkelkwetsuur en werd gelijk door trainer Erwin van de Looi in de basisopstelling gezet. “Met de enkel gaat het goed. Ik heb de hele wedstrijd gespeeld en ben tevreden over mijn eigen spel,” zegt Burnet.
Onrustig
“Natuurlijk kan het altijd beter en was ik af en toe te onrustig, maar ik heb ook ritme nodig. Ik speelde voor het eerst sinds lange tijd weer na een zware periode van hard werken en vechten. Vooral mentaal was het zwaar, maar ik heb mezelf altijd voorgehouden zo snel mogelijk erbij te zijn.”
Burnet was in de eerste helft belangrijk bij het eerste Groningse doelpunt. De verdediger handelde niet alleen alert bij een counter van FC Dordrecht, maar zette met een lange bal ook nog eens een doeltreffende aanval op.  
Trots
“Mooi he,” lacht Burnet. “We kregen een hoekschop en in de tegenaanval kopte ik de bal net op tijd terug op Sergio Padt. Ik kreeg de bal direct terug, keek naar voren en zag ruimte bij Nick van der Velden waardoor ik een lange bal kon geven. Ik zie het als een beloning voor mezelf en mag trots op mezelf zijn.”
Albert Rusnak werd door de supporters in Euroborg gekroond tot Essent Man of the Match. De Slowaak zette FC Groningen vlak voor rust op voorsprong, maar zag dat het team het in de tweede helft moeilijk had. “Het was een moeilijke wedstrijd,” beaamt Rusnak. “We hadden een periode niet gewonnen en daardoor is het normaal dat de druk toe nam.”
Kalm
Mooi voetbal kon de FC in de tweede helft niet bieden. “In de eerste helft creëerden we wel kansen, maar ging het telkens op het laatste moment fout. In de tweede helft speelden zij op gegeven moment met vier spitsen. Dan moeten we wel verdedigen. Het was niet mooi, maar wel nodig. Hopelijk geeft de overwinning meer vertrouwen en worden we daardoor zelf kalmer voor het doel.”   
Waar het dit seizoen al meerdere malen op cruciale momenten mis ging, scoorde de FC tegen FC Dordrecht zowel vlak voor rust als vlak voor het einde van de wedstrijd. “Vorige week kregen we vlak voor het einde een doelpunt tegen, nu scoorden we zelf op de goede momenten. Het was een belangrijke, maar lelijke overwinning. De punten zijn heel belangrijk om ons dichterbij het doel van dit seizoen te brengen; het halen van play-offs. We staan achtste, het is mooi om weer ‘back in business’ te zijn.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’