string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak: ‘Afstemming wordt steeds beter’.

Vrijdag 30 januari 2015 om 11:28

Albert Rusnak maakte vorige week zijn debuut in Euroborg en speelt zaterdagavond alweer zijn derde duel in eigen huis. Waar de Slowaak enigszins teleurgesteld was over de puntendeling van vorige week tegen FC Utrecht, was er afgelopen woensdag de vreugde na de bekerwinst tegen Vitesse en het bereiken van de halve finales van het KNVB-bekertoernooi. Zaterdag staat weer een nieuwe uitdaging op het programma tegen Go Ahead Eagles. Een tegenstander waar Rusnak met goede herinneringen aan terugdenkt.

Net als die andere nieuweling, Simon Tibbling, heeft Rusnak zich vanaf zijn komst naar FC Groningen direct in de basis gespeeld. De middenvelder heeft een maand kunnen wennen aan het spel van zijn nieuwe club en volgens hem zit er nog wel rek in.
Afstemming
“In de eerste twee competitiewedstrijden heb ik zowel links als rechts op het middenveld gespeeld,” zegt Rusnak in het programmaboekje van aankomende zaterdag. “Het is tactisch wel weer wat anders dan bij Cambuur, maar ik heb al een maand gehad om eraan te wennen en volgens mij wordt de afstemming steeds beter. Tegen FC Utrecht waren we teleurgesteld, dat we niet de drie punten hebben gepakt. Wat dat betreft hebben we zaterdag tegen Go Ahead Eagles wel iets recht te zetten. We mikken immers op een plek bij de eerste zeven.”
Go Ahead Eagles is de tegenstander van de Trots van het Noorden in dit weekend. In de eerste competitiehelft knalde Rusnak, spelend voor Cambuur, van grote afstand een bal in het doel van Go Ahead, waarna de ploeg uit Leeuwarden met 2-1 won in Deventer. “Die bal vloog er lekker in,” denkt Rusnak met een glimlach terug aan dat afstandsschot. “Het was in een uitwedstrijd en leverde uiteindelijk een overwinning op. Zaterdag is het weer een nieuwe wedstrijd in een andere omgeving, maar ze zijn het vast nog niet vergeten…”

Bierdouche
Woensdagavond was Jarchinio Antonia zelf in de Essent Lounge van Euroborg om de loting voor de halve finales van de KNVB-beker bij te wonen. “Toen Twente en PEC Zwolle eruit waren, wist ik dat het goed zou komen. En dan spelen we ook nog eens thuis.”
Antonia had zich na de wedstrijd al wel snel omgekleed en gedoucht. “Vooral na de 3-0 van Yoëll van Nieff kregen we een flinke bierdouche over ons heen. De ontlading was mooi. Ik had wel rekening gehouden met een invalbeurt, maar door de blessure van Danny Hoesen moest ik er al heel snel na de rust in,” kijkt de aangever van de 2-0 op De Leeuw terug.
Knop om
Voor Antonia was het een kleine moeite om de knop om te zetten na de euforie van afgelopen woensdag. “De wedstrijd tegen mijn oude club, Go Ahead, had ik natuurlijk al een tijdje in het vizier. Donderdagmiddag hebben we uitgelopen en vandaag (vrijdag – red.) richten we ons echt op de wedstrijd. Ik heb natuurlijk al wel wat contact met die jongens gehad.”
Beide clubs wisten zich in de winterstop te versterken. “We hebben er bij Groningen twee goede middenvelders bij gekregen en Go Ahead heeft zich ook nog versterkt. Maar zaterdagavond kunnen ze hun borst nat maken. We zijn thuis ijzersterk en hebben nog geen competitiewedstrijd verloren.”
Hoofdrol
In de allereerste speelronde, uitgerekend bij terugkeer in de Adelaarshorst, eiste Antonia een hoofdrol op. “We stonden 2-0 achter en begon het na rust te stormen en te regenen. Ik gaf twee assists en maakte ook nog de winnende. Het was alsof er een engeltje op mijn schouder was gaan zitten. Dat was echt een mooie wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’