string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Ruimte voor versterking van de selectie’.

Dinsdag 25 juli 2017 om 14:18

In de 640ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen Hans Nijland terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag, vertelt hij over het vertrek van Simon Tibbling, kijkt hij vooruit naar de wedstrijd tegen FC Emmen van komende zaterdag en gaat hij in op twee mutaties in de samenstelling van de Raad van Commissarissen.

“Om de te beginnen was ondergetekende gisteravond in Tilburg getuige van de 2-1 overwinning van het Nederlands vrouwenteam op België, dat daardoor de kwartfinales van het EK behaalde. Ter ere van de vijftigste verjaardag van Erik Mulder -voormalig financieel directeur van onze club en momenteel lid van de Raad van Commissarissen KNVB- bezochten we deze wedstrijd. Vanaf deze plaats wensen we de Oranje-vrouwen veel succes in de rest van het toernooi.”

“Zaterdag waren we in ons eigen Noordlease Stadion getuige van een prima oefenwedstrijd – althans de eerste helft – tegen het Spaanse Granada CF. Het is goed te zien dat de aanwinsten onze ploeg nieuwe impulsen geven en dat bovendien veel concurrentie bestaat binnen de selectie van trainer Ernest Faber. Later vandaag ontvangen mijn vrouw Marieke en ik de voltallige selectie en staf voor een barbecue bij ons thuis. Een jaarlijkse traditie in de aanloop naar het nieuwe seizoen.”

Afscheid
“Simon Tibbling zal er niet meer bij zijn. Hij maakte vrijdag zijn overstap naar het Deense Bröndby IF rond en nam een dag later, voor aanvang van Groningen-Granada, op het veld afscheid van de fans in het Noordlease Stadion. Simon had ons in een eerder stadium aangegeven toe te zijn aan een nieuwe stap in zijn carrière. Op het moment dat er een club naar zijn wens kwam, die ook nog eens een fatsoenlijk bod op tafel legde, hebben we gemeend dat het voor alle partijen goed was om door te pakken en op een goede manier afscheid van elkaar te nemen.”

Ruimte
“Het blijft natuurlijk hartstikke vervelend dat een speler met dergelijke kwaliteiten, die bovendien ook nog eens op en top professional is in zijn doen en laten, bij onze club weggaat. De feiten zijn zoals ze zijn en geven ons nu wel de ruimte om weer te kijken naar versterking van de eerste selectie. Immers, een dragende speler is vertrokken en dat geeft ons de ruimte om weer concreet te worden richting potentiële aanwinsten. Daarbij zullen we zorgvuldig te werk gaan. Ook in de huidige samenstelling van de selectie hebben we het volste vertrouwen.”

Langeleegte
“Komende zaterdag staat een weerzien met vele oude bekenden, onder wie trainer Dick Lukkien, op de rol. In het Gjaltema Stadion aan de Langeleegte in Veendam wordt zaterdag 29 juli om 16.00 uur namelijk afgetrapt tegen FC Emmen. Bij deze club speelt een handvol spelers die eerder actief waren voor FC Groningen. Ook is het een weerzien met Ben Haverkort, onze voormalige accountmanager, die inmiddels aan de slag is als directielid aan de Meerdijk. Tickets voor de wedstrijd zijn eenvoudig online aan te schaffen via deze website.”

Betaalsysteem
“Het was afgelopen zaterdag niet alleen de eerste test in het eigen stadion voor de spelers, achter de schermen was het ook een spannende dag. Maandenlang is er gewerkt aan de voorbereidingen van ons nieuwe betaalsysteem bij de horecapunten. De lancering is over het algemeen goed verlopen. Een aantal kinderziekten zal in de komende weken nog worden verholpen en dan zijn we ervan overtuigd dat we op de zondag 6 augustus (Open Dag) en zondag 13 augustus (Heerenveen) optimaal service kunnen bieden aan alle fans en sponsors. Om wachtrijen op de wedstrijddag te voorkomen, is het zeer aan te raden om online alvast een tegoed op te laden.”

Geen namen meer
“Met ingang van dit seizoen zullen de namen van de spelers niet meer achterop onze wedstrijdshirt worden gedrukt. De reglementen wijzen sinds vorig seizoen uit dat wij een keuze moeten maken tussen een sponsoruiting of de namen achterop, zowel boven als onder het rugnummer. Vorig seizoen is onze opzet per abuis nog goedgekeurd, maar dit seizoen komen we er niet meer onderuit. Uiteraard blijft voor supporters nog altijd de mogelijkheid de shirts in de FanCorner te laten bedrukken met rugnummer én daaronder een serie letters.”

Opleiding
“Afgelopen zaterdag had FC Groningen onder-23 een primeur met het reizen in de nieuw bestickerde spelersbus, ontworpen door één van onze supporters. In Leeuwarden werd een oefenduel met 3-0 gewonnen van SC Cambuur 2. Morgen, woensdag 26 juli, gaat de ploeg van trainer Alfons Arts in Zuidlaarderveen spelen tegen competitiegenoot Jong Almere City FC. Dan is er nog een leuk nieuwtje uit de opleiding. Hugo Alves Velame zal aan de staf van FC Groningen onder-19 worden toegevoegd als talenten-coach. Hugo keert terug bij Groningen na een periode als jeugdtrainer bij SC Cambuur.”

Voetbalkamp
“Deze week staat op de velden van Amateurconvenantpartner vv GOMOS alweer de achtste editie van het FC Groningen Voetbalkamp op het programma. Tientallen jongens én meisjes zullen dagelijks aan de slag gaan onder leiding van trainers van FC Groningen. Donderdagmiddag brengt de eerste selectie van de Trots van het Noorden ook nog een bezoek aan Norg.”

Nieuwe gezichten
“Per 1 juli heeft onze Raad van Commissarissen (RvC) een andere invulling gekregen. Voor voorzitter Bert Middel en voor Wim Entzinger (sinds jaar en dag verbonden aan de club) zit hun termijn erop.  Uiteraard blijft Entzinger onder meer als juridisch adviseur verbonden aan FC Groningen. Arie Wink, die al zitting had in de RvC, is nu de voorzitter. Edward Wielens en Jouke Haringsma waren en blijven lid. Erik Kuik en Chris Visscher zijn per 1 juli jongstleden toegetreden tot de RvC. Kuik is in het dagelijks leven voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorggroep Alliade. Visscher is hoogleraar Sportwetenschappen in het UMCG en aan de Rijksuniversiteit Groningen.”

FC Groningen TV
“We sluiten deze nieuwsbrief af met de mededeling dat FC Groningen TV komende vrijdag, 28 juli, weer van start gaat met de uitzendingen op FOX Sports. Komende vrijdag en de week erop staat de extra lange uitzending, van 25 minuten, totaal in het teken van de voorbereiding van de club op het nieuwe seizoen. Zo zal onder meer met trainer Ernest Faber worden teruggeblikt op de oefenduels en het trainingskamp in Duitsland.”
 
“Tot volgende week!”

Groepsfoto RvC

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard