Ruime zeges voor jeugdteams; onder-13 naar halve finale

2 maart 2019 / vandaag

FC Groningen onder-19, onder-17 en onder-13 hebben zaterdagmiddag ruime zeges geboekt. De oudste jeugdploeg won thuis met 5-1 van Excelsior en ligt op koers voor de top-6. De onder-17 is na de vijfde zege, uit bij AZ, nog steeds zonder puntverlies in de voorjaarscompetitie. De onder-13 won bij Alphense Boys en bereikte de halve finale, waarin het speelt tegen Vitesse.

De onder-19 speelde op Sportpark Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen Excelsior in de Eerste Divisie Hoog. De ploeg van trainer Marcel van Buuren bereikte afgelopen woensdag de halve finales van het bekertoernooi door een zege bij PEC Zwolle en was deze middag opnieuw vol op stoom. Alle treffers in het met 5-1 gewonnen duel vielen in de eerste helft. De ploeg ligt met 15 punten uit zeven duels en een derde plek op de ranglijst keurig op koers voor een top-6-klassering.

Opstelling FC Groningen onder-19
Oscar Hooiveld, Tapmahoe Sopacua, Leonel Miguel, Pim Betzeza, Thomas Poll, Oussama El Azzouzi, Remco Balk, Max Hamelink, Thijs Dallinga, Daniél van Kaam, Mohamed el Kharbachi.
Bank: Mats Roorda, Giovanni Zwikstra, Ken Raghoebar, Oskari Sallinen, Joris Reiziger, Stuart Ritchie, Sam Crowther.
FC-doelpunten: Thijs Dallinga (2x), Mohamed El Kharbachi, Max Hamelink en Remco Balk.

De onder-17 kwam bij AZ eerst op achterstand, maar boog de 1-0 nog voor de pauze om in een 2-1 voorsprong. In het begin van de tweede helft liep de ploeg van trainer Paul Matthijs uit naar een 4-1 voorsprong. Het betekende alweer de vijfde zege in vijf duels. Met vijftien punten gaat de ploeg ruim aan kop in de kampioenspoule, waarin door elke ploeg veertien wedstrijden gespeeld worden. Nog nooit wist een jeugdteam van FC Groningen een ‘landelijke’ hoofdprijs te behalen, zoals een titel, een beker of een supercup.
FC-doelpunten: Kian Slor (2x), Romano Postma en Luciano Valente.

De onder-13 wist door een 4-0 zege bij Alphense Boys onder-13 de beste vier van het bekertoernooi te bereiken. De eerste treffer viel vlak voor de pauze. De overige drie treffers kwamen in het tweede halfuur tot stand. In de halve finales treft de ploeg van trainer Jeroen Scholma nu Vitesse, dat Sparta met 1-0 versloeg. PSV en FC Volendam strijden om het andere finaleticket. Na onder-19 is de onder-13 de tweede FC-ploeg in de halve finales van het bekertoernooi. Speeldatum is in principe woensdag 10 april. De landelijke finales zijn op zaterdag 1 juni.
FC-doelpunten: Iwan Henstra (2x), Yénio Holder en Clayton Bonevacia.

Uitslagen opleiding zaterdag 2 maart 2019
FC Groningen onder-19 – Excelsior: 5-1
AZ – FC Groningen onder-17: 1-4
Alphense Boys – FC Groningen onder-13 (beker): 0-4
Onder-23, onder-15 en onder-12 hadden geen competitieverplichtingen

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws