Ruime zege voor matig D3.

Woensdag 04 april 2012 om 23:16

In de Tweede Divisie F behaalde FC Groningen/Cambuur D3 een simpele zege op ACV D1.

FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 5-0 ACV D1
1-0 Daniel van Kaam (6.), 2-0 Daniel van Kaam (21.), 3-0 Lion Kalentjev (23.), 4-0 Orkun Kokcu (27.), 5-0 Boy Spijkerman (57.)
opstelling FCG D3 Giovanni Oldersma, Jimmy Anakotta, Luka Prljic, Mark Versteegen, Max van Bruxvoort, Mees Gootjes, Steyn Strijker, Orkun Kokcu, Lion Kalentjev, Daniel van Kaam, Boy Spijkerman. Wissels: Tapmahoe Sopacua, Jearl Margaritha, Rick Boyer, Mark te Velde, Peter van Aagten, Sander Jansen.
Op een kletsnat en koud Corpus den Hoorn behaalde de ploeg van trainer Bote Talsma alweer de vijfde opeenvolgende overwinning. Vanaf het begin domineerde de thuisploeg maar overtuigend was het allerminst. De beste periode was wel de eerste dertig minuten waarin ook scorend het verschil werd gemaakt. Daniel van Kaam opende na zes minuten met een mooi bekeken schot de score. Pas tien minuten voor rust werd de voorsprong verdubbeld. Van Kaam zag de doelman te ver voor zijn goal staan en scoorde beheerst. Via doelpunten van Lion Kalentjev en Orkun Kokcu werd de ruststand op 4-0 bepaald.
In de tweede helft begon het harder en harder te regenen en de Groningers leken met de omstandigheden meer moeite te hebben dan de gasten uit Assen. Er werd slordig gespeeld en vele aanvallen liepen vaak op niets uit. Waar FCG juist in voorgaande wedstrijden bejubeld werd om het vlotte samenspel daar liep het vandaag veel stroever. Daar kwam bij dat hekkensluiter ACV uitstekend weerstand bood en de groenwitten geen ruimte gaf. Dat maakte het extra zwaar voor de thuisploeg. Vlak voor tijd viel nog wel een vijfde treffer van Boy Spijkerman te noteren.
Uiteindelijk toch een ruime zege voor de eerstejaars D-pupillen van FC Groningen/Cambuur. Komende woensdag ontvangt de ploeg GVAV Rapiditas D1 in het kader van het bekertoernooi. Aanvang op Corpus den Hoorn is dan 18.45 uur.
De samenvatting van de wedstrijd vind je hier.