Ruime zege C1 bij Ajax.

Vrijdag 10 september 2010 om 23:04

Voor de jeugdteams is het weekeinde bijzonder goed verlopen. Na de dertien punten van zaterdag leverde C1 een geweldige prestatie door de uitwedstrijd bij Ajax met liefst 3-0 te winnen.

——————————————————————————–
1 – FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 (Akkerman)
1 – FEYENOORD/EXCELSIOR A1
historische start | Voor het eerst in de geschiedenis start het vlaggenschip in de eredivisie met een ongeslagen serie van drie wedstrijden. Na de zeges op ADO Den Haag en PSV wordt het nu gelijk tegen Feyenoord/Excelsior. Al na drie minuten nemen de gasten uit Rotterdam de leiding maar in het vervolg van de eerste helft blijft het duel in evenwicht. Ook na rust verandert het spelbeeld niet. Beide defensies zitten zo goed als op slot waardoor kansen uitblijven. Daarnaast heeft FCG toch wel wat moeite met de persoonlijke duels tegen de fysiek sterke gasten. In de laatste tien minuten zet de ploeg van trainer Paul Raveneau de Rotterdammers meer en meer onder druk. Dan worden de nodige kansen gecreeerd. Zo moet de goalie tweemaal redding brengen en raakt een vrije trap van Yoell van Nieff de lat. Daarnaast ontbreekt net dat beetje geluk voor een doelpunt. In de slotminuut komt het alsnog goed als Arjan Akkerman na een goede actie weet te scoren. Daarna weet invaller Marcel Hinz bijna nog te profiteren van een missertje van de Feyenoord-goalie. Met zeven punten reist FCG volgende week af naar Doetinchem voor het duel tegen De Graafschap.

opstelling | Renze Fij, Paulo Francisco (Marcel Hinz), Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Frits Dantuma (Pandu Scholte Albers), Henk Bos (Arjan Akkerman), Atilay Batbay, Sicco Bouwer, Mark Diemers (Gustavo van der Veen), Yoell van Nieff.
video | Arjan Akkerman (1-1)————————————————————————————————————————————————
3 – FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 (Gazarjan 2, Hateboer)
2 – AZ B1
————————————————————————————————————————————————
memorabele comeback | De ploeg van Peter Moltmaker levert een geweldige prestatie en pakt de eerste drie punten van dit seizoen. FCG start goed aan de wedstrijd maar komt knullig op een 0-2 achterstand. Eerst benutten de Alkmaarders een strafschop en vervolgens gaat doelman Niels Kuperus in de fout. Toch beter maar na 22 minuten desondanks een achterstand. In het laatste gedeelte neemt Tigran Gazarjan de leidersrol op zich. Eerst mist hij een goede kans, dan vliegt een schot over de lat maar de zo belangrijke aansluitingstreffer valt in de slotminuut van de eerste helft. Gazarjan stift de bal knap over de AZ-goalie. Na rust verandert het spelbeeld niet. De thuisploeg heeft weinig te vrezen en heeft daarbij het geluk dat de arbiter de bal al na tien minuten op de stip legt. Gazarjan benut de elfmeter feilloos. Naarmate de tweede helft vordert vloeien de krachten weg en in de slotfase zet AZ wat meer druk op de Groningse defensie. Drie minuten in blessuretijd gebeurt het dan. Uit een vrije trap kopt Hans Hateboer raak en is er grote opluchting en vreugde bij FCG.
opstelling | Niels Kuperus, Thijs Gerlofs (Tolgahan Cicek), Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Glenn Bijl, Kevin Mennega, Noureddine Boutzamar, Firosan Ademi, Tigran Gazarjan, Bryan Inge (Emre Cayiroz).
video | Tigran Gazarjan (1-2), Hans Hateboer (3-2) ————————————————————————————————————————————————
1 – ALMERE CITY C2
4 – FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 (Bacuna 2, Haanstra, Bosgraaf)
eenvoudige zege | In Almere behaalt de ploeg van trainer Erik Muntendam de eerste overwinning van dit seizoen. De start is echter voor de thuisploeg die de leiding neemt via een benutte strafschop. Daarna heerst FCG en via Stan Haanstra (13.) en Dave Bosgraaf (15.) neemt het binnen het kwartier een voorsprong. FCG is veel beter en komt vlak voor rust op een nog grotere voorsprong dankzij een doelpunt van Juhnino Bacuna. De eerstejaars C-junioren komen niet in de problemen en voegen in de 55ste minuut nog een vierde doelpunt toe. Bacuna maakt zijn tweede van de middag en daarmee neemt FCG revanche op de nederlaag van vorige week tegen Ajax.
opstelling | Marc Gjaltema (Frank Schilstra), Niels Ridderstap (Wessel Koomans), Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdul Karim, Dennis van Duinen, Rutger Etten (Twan Nieboer), Tiuri Schieving, Dave Bosgraaf, Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Gerald Postma.

3 – NEC/FC OSS D1
4 – FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 (Schoon, Wijma, Begemann, Goeree)
winst in doelpuntenfestival | Na de ongelukkige nederlaag in het openingsduel tegen Vitesse/AGOVV pakt de ploeg van trainer Hugo nu wel de drie punten tegen een Gelderse ploeg. De thuisploeg neemt al snel de leiding maar Jannik Schoon (13.) en Daan Wijma (20.) weten dat om te buigen naar een voorsprong bij rust. Na vijf minuten in de tweede helft wordt het zelfs 1-3 via een treffer van Eike Begemann maar toch komt de thuisploeg sterk terug. In de 48ste minuut wordt een strafschop benut en en drie minuten later is het alweer gelijk. Matchwinner aan Groningse zijde wordt uiteindelijk Delano Goeree zodat de zege alsnog mee gaat naar Groningen.
opstelling | Sebastiaan Meijwaard, Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker (Dennis Molema), Tommie van de Looi, Jasper Kingma, Daan Wijma, Jannik Schoon (Ruendel Martina), Ids Hannema (Delano Goeree), Eike Begemann.
3 – FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 (Kassmann, Heckel, Camara Bos)
0 – URK D1
een goede start | De eerstejaars D-pupillen winnen ook hun tweede wedstrijd in de Tweede Divisie F. De uitslag doet een gemakkelijke zege vermoeden maar niets is minder waar. In het eerste half uur krijgen de Flevolanders legio kansen maar ze kunnen het net niet vinden. De eerste de beste aanval van de thuisploeg is wel raak. In de zevende minuut schiet Nick Kassmann de ploeg van trainer Peter Hoekstra op voorsprong. Ook FCG krijgt goede kansen maar raakt in het vervolg tweemaal de paal. Vijf minuten voor rust wordt het dan 2-0 als Nick Heckel na een goede aanval raak schiet. In de tweede helft moet doelman Luuk Zwiers meteen een goede redding verrichten. Daarna gaat het kaarsje bij Urk langzaam uit. Ook FCG creeert echter ook niet veel kansen. Tristan Cooke schiet nog wel voorlangs terwijl Marc Vegter de lat raakt. In de 56ste minuut wordt het alsnog 3-0 als Daniel Teune uit een corner scoort.
opstelling | Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Martijn van Maastrigt, Jochem de Vries, Nick Heckel, Daniel Camara Bos, Alex Breise, Nick Kassmann, Daniel Teune, Marc Vegter. wissels: Oege Sietse van Lingen, Wouter de Mare, Bas van Veen, Tristan Cooke.
video | Nick Kassmann (1-0), Nick Heckel (2-0), Daniel Camara Bos (3-0)ZONDAGWEDSTRIJD
0 – AJAX C1
3 – FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 (Hekman 2, Gootjes)
weer sterk op de toekomst | Dankzij een formidabele teamprestatie winnen de tweedejaars C-junioren de uitwedstrijd bij Ajax. Waar de andere jeugdteams nog nooit hebben weten te winnen in de hoofdstad, daar doet de C1 het gewoon voor een derde maal. In 2006 werd het al eens 1-2 en twee jaar terug eindigde het topduel in 2-4. Op de winst van vandaag valt tevens niets af te dingen. Vanaf het begin is de ploeg van trainer Grafton Holband de betere ploeg en komt het in de 15de minuut op voorsprong door een treffer van Willem Gootjes. In de tweede helft is het Anton Hekman die het duel snel beslist. Zijn doelpunten in 43ste en 46ste minuut bepalen uiteindelijk de 0-3 uitslag. Via Willem Gootjes, Richairo Zivkovic en Kasper Oldenburger laten de gasten nog enkele kansen onbenut. Tegenstander Ajax krijgt in het gehele duel slechts een echte kans. Een puike prestatie en met zes punten uit twee duels is de start van de competitie naar wens verlopen.
opstelling | Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit (Gijs Jasper), Kasper Oldenburger, Youri Schuur (Justin Klunder), Richairo Zivkovic (Jonah van der Werf), Willem Gootjes, Anton Hekman (Amedi Ndayisaba).