Ruime winst C3; gelijkspel A1.

Dinsdag 21 februari 2012 om 19:23

In de voorjaarscompetitie voor onder-14 teams boekte FC Groningen/Cambuur C3 een grote overwinning op FC Den Bosch C2. In de Nike Eredivisie pakten de A-junioren in de slotfase een punt tegen FC Utrecht A1.

De samenvatting van C3 en D3 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
FC UTRECHT A1 1-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (5.), 1-1 Arjen Hagenauw (83.)

opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Gustavo van der Veen (65.Paulo Francisco), Jesse Renken, Marciano van Leyenhorst, Ardavazd Gazarjan (46.Kevin Mennega), Burak Saban (80.Noureddine Boutzamar), Ifeayi Gorissen (46.Arjen Hagenauw), Yoell van Nieff, Robby Holder (86.Richairo Zivkovic), Tigran Gazarjan, Mark Diemers.
Op Zoudenbalch sleepte de ploeg van trainer Paul Raveneau een zwaarbevochten punt uit het vuur. De gasten kenden een slechte start en kwamen al na vijf minuten op achterstand. De thuisploeg was in de eerste drie kwartier de betere ploeg. Tot meer doelpunten kwam het echter niet mede omdat Stefan van der Lei zich een betrouwbare sluitpost toonde. FCG creeerde weinig. Halverwege kopte Robby Holder uit een voorzet van Ifeayi Gorissen over. Vlak voor rust liep een actie van Jesse Renken uiteindelijk op iets uit. Na rust was het spel aan Groningse zijde veel evenwichtiger. In de 71ste minuut kreeg Tigran Gazarjan een goede mogelijkheid. In plaats van zelf te schieten gaf hij de bal echter af op Arjen Hagenauw. Zeven minuten voor tijd alom opluchting. Een prachtige steekbal van Kevin Mennega werd door Haganauw doeltreffend afgerond: 1-1. In de slotminuut kregen beide ploegen nog de mogelijkheid op de drie punten. Uit een corner kon het laatste zetje net niet worden gegeven terwijl aan de andere kant Van der Lei redde in een een-tegen-een situatie.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 4-0 FC DEN BOSCH C2
1-0 Mathijs Elderman (10.), 2-0 Martijn van Maastrigt (22.), 3-0 Dennis Molema (26.), Mathijs Elderman (48.)
opstelling FCG C3 Sebastiaan Meijwaard, Emiel Seigers (Ids Hannema), Jan Hup, Tommie van de Looi, Mathijs Elderman, Nagesh Amatsaleh (Brandon Hartsuiker), Ozan Kokcu, Dennis Molema (Lorenzo Valente), Marcel Mannes, Martijn van Maastrigt, Ruendel Martina (Arthur Ymele Feudjio).
De onder-14 ploeg van trainer Rene Wollerich bleef in competitiewedstrijden voor de vijfde maal op rij ongeslagen. Wel was er de eerste winst in de voorjaarscompetitie. Uit een afgeslagen corner moest de Bossche doelman al vroeg in de wedstrijd de eerste redding verrichten. Het zou niet de eerste zijn zo zou later blijken. In de tiende minuut miste Ozan Kokcu een goede mogelijkheid maar meteen daarop was het wel raak. Met een mooie uithaal schoot Mathijs Elderman via binnenkant paal de openingstreffer binnen. In de zestiende minuut kregen de gasten de beste kans. De thuisploeg verdedigde slecht uit waarna doelman Sebastiaan Meijwaard knap een tegentreffer voorkwam. In de minuten daarna schroefde FCG de score op. Martijn van Maastrigt en Dennis Molema bezorgden de groenwitten na prima opgezette aanvallen de tweede en derde treffer. Vijf minuten voor rust kwam goalie Meijwaard goed weg. De Brabantse ploeg kegelde de bal op het doel maar zag tot afgrijzen de bal via de linker- en de rechterpaal het veld weer inrollen.
In de tweede 35 minuten had FCG weinig meer te duchten van FC Den Bosch. Ruendel Martina kreeg de eerste kans na rust. Vervolgens had Marcel Mannes tot tweemaal de mogelijkheid om te scoren. In zijn eerste poging stuitte hij op de goalie. Dat gebeurde ook een minuut later waarna Ozan Kokcu de rebound op de paal schoot. In de 48ste minuut viel dan toch treffer nummer vier. Mathijs Elderman schoot de bal over de keeper heen en de bal belandde volgens de arbiter net over de lijn. In de laatste twintig minuten kregen de eerstejaars C-junioren nog diverse kansen en mogelijkheden op een vijfde doelpunt. Maar met name de afstandsschoten leverden niets op. Na een degelijke zeventig minuten voetbal konden drie punten op het konto worden bijgeschreven.
Oefenduels:
HEERENVEEN/EMMEN B1 1-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
Doelpunten: Richairo Zivkovic 3, Pier Veldman, Firosan Ademi
BE QUICK 1887 C1 0-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Jhurrey Margaritha (23.)

FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 5-3 ALMERE CITY FC D2
1-0 Steyn Strijker (12.), 2-0 Luka Prljic (32.), 2-1 (33.), 2-2 (41.), 3-2 Orkun Kokcu (42.), 4-2 Steyn Strijker (47.), 5-2 Jearl Margaritha (59.), 5-3 (60.)