string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ruime aandacht voor FC Groningen in VI.

Woensdag 30 juli 2014 om 16:31

Voetbal International besteedt in de uitgave van deze week ruim aandacht aan FC Groningen. In een vier pagina’s tellende reportage doet het gerenommeerde voetbal weekblad verslag vanuit de Groene Kathedraal.

Verslaggever Dennis van Bergen volgde de Trots van het Noorden rond het Europese thuisduel met Aberdeen FC. Hij rept van ‘een goednieuwsshow in Euroborg ondanks Europese uitschakeling’ en sprak daarvoor met algemeen directeur Hans Nijland, hoofdtrainer Erwin van de Looi en keeper Sergio Padt.
Europees voetbal
Nijland gaat in het artikel onder meer in op de financiële situatie van de club, de roerige transferperiode en de waarde van het spelen van Europees voetbal voor een club als FC Groningen. De algemeen directeur van de club zegt onder meer dat FC Groningen deze zomer smaakmakers als Tjaronn Chery en Filip Kostic niet hoeft te verkopen vanwege financiële meevallers bij de transfers van de oud-spelers Tim Matavz, Dusan Tadic en Luis Suarez. “Natuurlijk weten we dat Tjaronn en Filip goed in de markt liggen en dat er belangstelling is. Maar wij kunnen het ons nu permitteren om biedingen naast ons neer te leggen. We hoeven niet te verkopen. Dat geeft een lekker gevoel”, zo vertrouwt Nijland de verslaggever toe.
Nieuwelingen
Buiten dat Erwin van de Looi zijn teleurstelling uitspreekt over de Europese uitschakeling tegen Aberdeen FC, stelt de hoofdtrainer de zes nieuwelingen in zijn selectie voor: de keepers Sergio padt en Peter van der Vlag, de spitsen Danny Hoesen en Dino Islamovic, aanvaller Jarchinio Antonia en verdediger Martijn van der Laan.
De nieuwe eerste doelman onder de lat in Euroborg, Sergio Padt, krijgt de ruimte zichzelf nader te introduceren. De sluitpost zegt onder meer: “Ik durf alles: ver uit mijn doel komen, mijn lichaam er voor gooien. Maar ook meevoetballen gaat me aardig af. Al moet alles nog beter, zo realistisch ben ik wel. Ik ga echt niet roepen dat ik al een volmaakte doelman ben.”
In de winkel
De nieuwe editie van Voetbal International met het volledige artikel onder de kop ‘FC Groningen zit in een zetel’ ligt vanaf vandaag in de winkel.

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard