string(9) "claudebot"

Ruim negenduizend euro voor Haïti.

Donderdag 21 januari 2010 om 12:28

Woensdagavond is door diverse initiatieven in Euroborg €9.407,94 opgehaald voor de Stichting Projecthulp Haïti.

Een verwoestende aardbeving heeft het arme land Haïti in het Caribisch gebied een kleine twee weken terug volledig ontwricht. Hulp uit alle hoeken van de wereld is zeer dringend gewenst. Ook FC Groningen draagt hieraan een steentje bij. Diverse initiatieven hebben woensdag €9.407,94 opgeleverd. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Projecthulp Haïti, een initiatief van Piet Dijkhuizen, gevestigd in Veendam.
Er is een collecte gehouden voor de Stichting Projecthulp Haïti en middels de boarding en videoschermen is aandacht gevraagd voor Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. FC Groningen kiest ervoor de opbrengst te doneren aan de stichting van Piet Dijkhuizen op voorspraak van ex-speler Lesly Fellinga, die zich inzet voor de bewoners in het land van zijn herkomst. Bovendien is Davidson Spriensma, geadopteerd uit Haïti en speler van RVO FC Groningen C1, voorstander van het project van Piet Dijkhuizen.
Het geld dat bij de Stichting Projecthulp Haïti binnenkomt, gaat rechtstreeks naar twee projecten in het getroffen land, namelijk de bouw van prefab-woningen en een scholenproject in de hoofdstad Port-au-Prince. De spelersgroep van FC Groningen trekt zich het lot van de Haïtiaanse bevolking eveneens aan en heeft besloten een bedrag van €1.250 euro te doneren. Daarnaast heeft wedstrijdsponsor C1000 een bedrag van €1.000 gedoneerd. Ook is tijdens een forum van Hanzeconnect waar Hans Nijland directeur was, een bedrag van €300 bijeengebracht.
De collectebussen in Euroborg werden woensdag overigens ter beschikking gesteld door Reisswolf. REISSWOLF biedt u zekerheid en duurzaamheid. Reisswolf is uw partner in het vernietigen van vertrouwelijk papier, vernietigen van digitale datadragers, archief opslag en digitale archiefbeheer. Reisswolf biedt u absolute veiligheid van gegevens zowel in opslag als vernietiging en dit alles op een milieubesparende manier. Voor meer informatie kunt u kijken op www.reisswolf.nl.
Wie niet in de gelegenheid was woensdag een donatie te doen, kan geld overmaken op rekening 429101082 van Stichting Projecthulp Haïti te Veendam. Voor meer informatie, ga naar www.projecthulp.nl.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus