string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rugzak aan ervaring uit Qatar mee terug naar Corpus den Hoorn.

Donderdag 03 december 2015 om 15:04

Vandaag keren FC Groningen D2 en de twee RVBS-teams terug op Corpus den Hoorn. Het gezelschap verbleef de afgelopen dagen in Qatar en nam deel aan een driekamp met gastheer Aspire Academy en het Thaise Buriram.

Afgelopen maandag en dinsdag speelden drie teams in de leeftijd onder-12, onder-11 en onder-10 tegen de leeftijdsgenoten uit Qatar en Thailand. De ploegen D2 (onder-12) en onder-11 wonnen uiteindelijk hun driekamp, maar belangrijker was uiteindelijk de hele ervaring die deze jonge en mogelijk toekomstige FC Groningen-spelers opdeden in het buitenland.
Hoofd jeugdopleiding van één van de tien begeleiders die namens de club meereisden met de 48 spelers. Hij zag de teams maandag en dinsdag trainen en spelen en vertelt hoe de woensdag verliep: “De spelers en staf hebben de Souq gezien. Een traditionele overdekte markt in Doha. En vervolgens waren te toeschouwers bij de wedstrijden van Aspire tegen Buriram. Voor de onder-11-ploeg met extra spanning want Aspire mocht de wedstrijd niet met zeven doelpunten of méér winnen. Na het laatste fluitsignaal stond het 6-1 en dus won die ploeg net als de onder-12 de hoofdprijs.”
De onder-10 eindigde als derde in de eigen leeftijdsgroep, waarin Aspire de sterkste was. “Naast een uitstekende voetbalbelevenis hebben de spelers een schat aan levenservaring opgedaan. Hiervoor zijn we de collega’s van Aspire Academy zeer dankbaar. Zij hebben ervoor gezorgd dat de gehele reis voortreffelijk is verlopen. We wij hen dankbaar voor de gastvrijheid en uitstekende verzorging tijdens ons verblijf in Qatar.”
Een leuk weerzien was er met Lucian Ilie, de Roemeense verdediger die in het seizoen 1992/1993 in totaal 37 officiële wedstrijden voor FC Groningen speelde. “We werden enthousiast door hem begeleid in de afgelopen dagen. Hij spreekt nog steeds vloeiend Nederlands en wist zich nog veel te herinneren uit zijn tijd in Nederland. Hij is momenteel de coach van Aspire Academy onder-11 en zal komend voorjaar ook met zijn team een bezoek aan Nederland brengen. Dan staat er ook een ‘revanche’-wedstrijd tegen onze ‘onder-11’ gepland.’
Het land bereid zich voor op het WK-voetbal dat over zeven jaar in Azië wordt gehouden. “We hebben met eigen ogen kunnen zien dat het in goede handen zal zijn. Aan de faciliteiten en de mogelijkheden zal het zeker niet liggen. Tevens zal Qatar tegen die tijd ook een competitief team op het veld kunnen brengen. Gezien de huidige prestatie van het nationale onder-19 team van Qatar, dat afgelopen seizoen de eerste prijs in de geschiedenis pakte door Aziatisch kampioen te worden.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard