string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rugblessure Luciano, Van Loo weer hersteld.

Donderdag 17 september 2009 om 17:47

Het zit de keepers van FC Groningen dit seizoen nog niet mee. Vrijdagavond zal Luciano da Silva vanwege een rugblessure ontbreken bij de competitiewedstrijd tegen Willem II. Zijn collega Brian van Loo is echter weer net op tijd hersteld.

Luciano raakte dit seizoen geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Van Loo was zijn vervanger in de wedstrijden tegen Roda JC en NAC Breda. Tegen VVV-Venlo keerde de Braziliaan weer terug onder de lat. Daarna kreeg Van Loo last van zijn schouder. Leon ter Wielen was reservedoelman bij de duels met PSV en sc Heerenveen.
Afhaken
Voor de competitiewedstrijd in Tilburg moet Luciano afhaken, maar is Van Loo op zijn beurt net op tijd hersteld om het Groningse doel te verdedigen. “Het is stuivertje wisselen met de keepers”, laat trainer Ron Jans weten. “Vorig seizoen heeft Luciano met rugproblemen de competitiewedstrijd tegen PSV moeten missen. Ik hoop dat het nu ook tot één duel beperkt blijft. Gelukkig is Brian van Loo net op tijd weer fit.”
Jans moet het in Tilburg tevens doen zonder Petter Andersson en Gonzalo Garcia, die maandag hun rentree zullen maken bij de Beloften. Ook Jeffrey Rijsdijk (knie) en Tom Hiariej (hamstring) ontbreken vrijdagavond op het wedstrijdformulier.
Afgeschaft
Jans wilde tijdens de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Willem II niets horen over de slechte statistieken van Groningen in Tilburg. “Dat is een serie uit de oude doos. We hebben twee jaar geleden gewonnen in Tilburg en daarmee een lange negatieve reeks doorbroken, dus op basis van de laatste twee seizoenen hebben we een score van vijftig procent geboekt. Toch komt het elk jaar weer naar boven, maar wij hebben het afgeschaft. We hebben wel respect, maar geen angst voor Willem II.”
Sneeuwval
Vorig jaar stond het duel in het teken van zware sneeuwval. “We hebben twee keer in Breda tegen NAC gespeeld met sneeuw en toen wonnen we. Met sneeuw in Tilburg zijn we twee keer onderuit gegaan. De voorspellingen zijn nu echter dat het niet gaat sneeuwen in Tilburg, dus zal het wel goed gaan…”, zei Jans met een knipoog.
Geen gemakkelijke avond
Volgens de trainer van Groningen zal het echter geen gemakkelijke avond worden. “Ik heb Willem II een paar keer zien spelen en in die wedstrijden verdienden ze meer dan ze hebben gehad. Met name tegen Feyenoord was het spel fris, met aanvallend voetbal. Het wordt dus een aardige dobber voor ons. We zullen moeten proberen onder de druk uit te voetballen. Daar zijn we bij Heerenveen niet in geslaagd en toen hadden we gewoon het nodige geluk en een goede keeper.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard