Ruben Jenssen maakt overstap naar SK Brann

11 augustus 2018

Ruben Jenssen vertrekt bij FC Groningen. De 30-jarige Noor maakt met onmiddellijke ingang de overstap naar SK Brann in Bergen.

Ruben Jenssen kwam in de zomer van 2016 naar Nederland en speelde in totaal precies vijftig officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij twee keer scoorde. Vorig seizoen werd de middenvelder voor een half jaar verhuurd aan zijn voormalige club 1. FC Kaiserslautern. Voor dit seizoen was het perspectief op speeltijd onder de nieuwe technische staf klein. Zowel club als speler gingen daarom op zoek naar een oplossing voor het nog één jaar doorlopende contract van de routinier. Die is er gekomen in de vorm van een transfer naar SK Brann.
 
Goede herinneringen
“Dit is voor iedereen het beste”, laat Jenssen vanuit Noorwegen weten. “Mijn periode bij FC Groningen is helaas niet helemaal geworden wat we er met elkaar van hadden gehoopt. Hoewel we in het eerste seizoen de play-offs nog haalden, was het niet altijd even gemakkelijk. Niettemin hou ik goede herinneringen over aan de club. De fans hebben altijd achter me gestaan en ik wil ze voor die steun hartelijk danken. Ik wens de spelers en staf van FC Groningen het allerbeste en heel veel succes in het nieuwe seizoen.”

Bedanken 
Manager technische zaken Ron Jans sluit zich aan bij de woorden van Jenssen. “Ruben is een voorbeeldige prof en heeft zich altijd correct opgesteld. Zijn perspectief op speelminuten in het komende seizoen was bij ons klein, dan moet je kijken welke opties er zijn. Deze uitkomst is naar tevredenheid van alle betrokken partijen. Wij wensen Ruben en zijn familie alle goeds voor de toekomst en bedanken hem voor zijn inspanningen bij FC Groningen.”

Zwaaiend met zoontje op de arm

Laatste nieuws