string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

RTV Noord produceert FC Groningen TV.

Donderdag 09 juli 2009 om 13:58

FC Groningen breidt haar activiteiten verder uit en gaat vanaf augustus van start met FC Groningen TV. Voor de productie van de programma’s heeft de club een overeenkomst gesloten met RTV Noord.

Vanaf de start van de competitie zal RTV Noord in samenwerking met FC Groningen een programma van 18 minuten gaan produceren, dat wekelijks op de woensdagavond te zien zal zijn via Eredivisie Live. Dit betekent dat RTV Noord de faciliteiten, zoals camera’s, technici en edit-ruimtes, inbrengt. Een freelance-journalist zal worden ingehuurd om de journalistieke kwaliteit te waarborgen. FC Groningen wil de beelden ook gaan aanbieden via de website, www.fcgroningen.nl, maar moet hiertoe nog de technische mogelijkheden bekijken.
De inhoud
De komende periode bespreken RTV Noord en FC Groningen de inhoud van het wekelijkse programma. Naast wedstrijdbeelden van het eerste elftal wordt gedacht aan beelden van belangrijke jeugdwedstrijden en Jong FC Groningen, portretten van spelers en exclusieve kijkjes achter de schermen bij de club. FC Groningen TV is een extra service voor het publiek en biedt de supporters de mogelijkheid nog meer informatie over de club tot zich te nemen. Naast een vergoeding voor de productie krijgt de regionale omroep ook de beschikking over de beelden voor een nieuw sportprogramma dat RTV Noord vanaf september gaat uitzenden op de donderdagavond.
Succesvol
Algemeen directeur Hans Nijland laat weten overtuigd te zijn van een succesvol initiatief. “Het is voor ons allen een nieuw avontuur en wij menen dat we onze supporters met FC Groningen TV een groot plezier doen. We hebben al eerder aangegeven graag wat met beelden te gaan doen en met deze opzet geven we hiertoe een eerste aanzet. In de opstart-fase willen we er vooral zorg voor dragen dat we wekelijks een kwalitatief goed programma kunnen maken, dat via Eredivisie Live een landelijk bereik heeft. Het is prettig dat we dit avontuur aangaan met een goede buur. Tussen FC Groningen en RTV Noord bestaat al een jarenlange relatie en van dit initiatief denken beide partijen ieder op hun eigen manier te kunnen profiteren.”
Zeer te spreken
Ook directeur Henk Bleker van RTV Noord is zeer te spreken over de overeenkomst met de club. Het biedt zijn omroep de mogelijkheid over unieke wedstrijdbeelden en ander beeldmateriaal vanuit het stadion te beschikken voor een nieuw sportprogramma op donderdag.
Hij vindt het voor de hand liggen dat de club zaken doet met zijn omroep: “Wij doen dit natuurlijk in de eerste plaats voor onze kijkers en luisteraars. Die kunnen we nog meer en beter sportnieuws brengen. Maar wij zijn ook een logische partner voor de club, gezien onze expertise op het gebied van het produceren van tv-programma’s. Wij zijn in nauwe samenwerking met de club in staat wekelijks een kwalitatief hoogwaardig FC Groningen-journaal te maken,” aldus Bleker.
Journalistieke onafhankelijkheid
Bleker benadrukt dat de samenwerking zeker niet betekent dat FC Groningen zich zal mengen in de inhoud van de reguliere nieuws- en sportprogramma’s van RTV Noord. “De journalistieke onafhankelijkheid is in een contract vastgelegd. FC Groningen TV wordt gemaakt door freelance tv-journalisten, die niet aan onze eigen sportprogramma’s werken. Kortom, onze sportredactie en de redactie van het FC Groningen TV zijn inhoudelijk van elkaar gescheiden. Over de onafhankelijkheid kan geen enkel misverstand ontstaan.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard