Ron Jans keert terug bij FC Groningen als manager technische zaken

20 juni 2017 / vandaag

Ron Jans keert terug bij FC Groningen. De 58-jarige voormalig trainer van de Trots van het Noorden wordt per 1 juli aanstaande de nieuwe manager technische zaken. De inwoner van Tynaarlo volgt Peter Jeltema op, die per 1 september 2017 na 19 jaar FC Groningen gaat verlaten. Jans tekent een contract voor één seizoen, maar beide partijen hebben de intentie wederom een langdurige samenwerking aan te gaan.

Ron Jans was namelijk tussen 2002 en 2010 al bijna acht jaar lang succesvol trainer van FC Groningen. Met 309 officiële wedstrijden langs de lijn heeft hij de meeste duels als FC-trainer achter zijn naam staan. Als speler droeg Jans in 76 officiële duels het groen-witte shirt.
 
Algemeen directeur Hans Nijland is blij met de rentree van Ron Jans in het Noordlease Stadion. “Nadat Ron zijn vertrek als trainer/coach bij PEC Zwolle bekend had gemaakt en daarna aankondigde parttime de trainerscursus bij de KNVB te gaan verzorgen, hebben wij hem gepolst met de vraag of hij daarnaast ook iets voor ons wilde betekenen in een adviserende rol bij de club. Ron zou in dat geval beide functies combineren. Daarvan hebben wij uiteindelijk afgezien omdat het te veel onduidelijkheid zou geven binnen onze organisatie.”
 
Medio mei veranderde de situatie bij FC Groningen echter, zo vertelt Nijland. “Peter Jeltema liet toen aan ons weten zijn functie als technisch manager bij FC Groningen neer te leggen en wij moesten dus op zoek naar een opvolger. Al vrij snel dachten wij toen daarbij aan Ron Jans, die inmiddels fulltime beschikbaar was geworden. In de gesprekken die volgden, zijn we daarna tot een akkoord gekomen. Wij zijn heel blij dat Ron weer terug is bij de club. Een man met een fantastische staat van dienst en een persoonlijkheid die past bij FC Groningen.”

20170609JW074
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws