Romano Postema geselecteerd voor WK onder-17

17 oktober 2019 / vandaag

Romano Postema mag zich opmaken voor het WK onder-17 in Brazilië. De 17-jarige spits behoort tot de 21-koppige WK-selectie van bondscoach Peter van der Veen. De nationale ploeg meldt zich op zondag 20 oktober bij de KNVB-Campus in Zeist en vertrekt een dag later richting Zuid-Amerika. Nederland neemt het in de poulefase op tegen Japan, Senegal en de Verenigde Staten. 

Postema debuteerde eerder dit seizoen namens FC Groningen in de Eredivisie in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. De Stadjer kwam tot op heden tot vier invalbeurten op het hoogste niveau. De spits debuteerde afgelopen week voor Oranje onder-18 in een oefeninterland tegen België.
 
Postema kroonde zich afgelopen seizoen met FC Groningen onder-17 tot landskampioen en werd met 31 competitiedoelpunten topscorer in de Eredivisie. In maart van dit jaar tekende de topschutter in het Hitachi Capital Mobility Stadion een driejarig contract bij FC Groningen, dat inging op 1 juli en loopt tot medio 2022. Postema, geboren op 2 februari 2002 in Groningen, tekende voor het seizoen 2013/2014 zijn eerste opleidingsovereenkomst bij FC Groningen.
 
De spits speelt in Brazilië met Oranje in de poulefase tegen Japan, Senegal en de Verenigde Staten. Vanwege de interlandverplichtingen zal Postema vanaf komende zondag, wanneer FC Groningen thuis speelt tegen Sparta Rotterdam, niet beschikbaar zijn voor teams van de Trots van het Noorden. Hoelang Postema afwezig is, is afhankelijk van de resultaten op het toernooi. De WK-finale wordt op zondag 17 november gespeeld.
 
Speelschema Oranje onder-17 (lokale aanvangstijden):
Zondag 27 oktober, 20.00 uur: Japan – Nederland (Kleber Andrade Stadium, Vitoria)
Woensdag 30 oktober, 17.00 uur: Nederland – Senegal (Kleber Andrade Stadium, Vitoria)
Zaterdag 2 november, 20.00 uur: Nederland – Verenigde Staten (Haile Pinheiro Serrinha, Goiania)

postema op rug
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws