Rolde ziet Emmen met 1-0 winnen van Groningen

21 juli 2018

Zaterdagmiddag was een met drieduizend toeschouwers uitverkocht Sportpark Boerbos in Rolde getuige van een 1-0 oefenwinst van FC Emmen op FC Groningen. Anco Jansen bepaalde zeven minuten voor tijd vanaf de strafschopstip de eindstand. Bij rust was het derhalve nog 0-0.

In de eerste helft stond Jeffrey Chabot aan de aftrap. Voor hem was het zijn officieuze debuut in het groen-wit. “We moeten hem vooral niet te overhaast brengen,” verkondigde trainer Danny Buijs na afloop. “Hij heeft nog maar een paar trainingen met Sparta meegemaakt, is nog allerlei dingen aan het regelen, woont in een hotel en is ook pas ruim een week bij ons. Op basis van deze wedstrijd mogen we hem dus nog niet beoordelen.”

Onderlinge afstanden
Dat gold wel voor de andere tien spelers die aan de aftrap stonden in Rolde. “Ook al ontbraken Samir Memisevic en Ajdin Hrustic omdat zij herstellen van blessures, als je speelt dan moet je goed genoeg zijn om het niveau van ‘FC Groningen 1’ aan te kunnen. Vanmiddag was het verdedigend minder goed dan de afgelopen wedstrijden, was het aan de bal niet goed genoeg omdat de onderlinge afstanden vaak niet op orde waren, was het hoog druk zetten niet goed genoeg omdat er telkens één of twee jongens niet goed meededen en bovendien hadden we minimaal één van de vijf à zes kansen moeten benutten.”

Bij onszelf
Het was een scherpe analyse van Danny Buijs die ook tegen Uerdingen al ontevreden was over het spel. “Tegen SV Meppen was ik positief, maar we hebben nu twee van de drie serieuze wedstrijden onder de maat gespeeld. Tegen dit kaliber tegenstanders hoor je gewoon te winnen, al kan ik door de uitslag op zich in de voorbereiding nog wel heen prikken. We moeten het vandaag grotendeels bij onszelf zoeken en ik zal daarbij ook heel kritisch naar mijn eigen rol kijken. Ik ben immers eindverantwoordelijk voor het resultaat.”

Volwaardig trainen
In Django Warmerdam zag Buijs een positieve uitschieter binnen zijn team. “Het was jammer dat ook hij een kansrijke aanval niet met een goal afgerond zag. Veel spelers moeten echt beter dan ze vandaag hebben laten zien en kunnen dat volgende week zondag tegen Werder Bremen vooral gaan doen. De wedstrijd van komende dinsdag in Silvolde zullen tegen De Graafschap zo’n zeven of acht jongens meedoen van de eerste selectie en daarnaast een groot aantal spelers van de onder-23. Het zal een jonge groep zijn die dinsdag gaat spelen. De spelers die vandaag in de basis stonden, kunnen nu nog niet drie wedstrijden in de week gaan spelen, anders kunnen we namelijk niet meer volwaardig trainen.”

Opstelling FC Groningen
Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot (46’ Kramer), Warmerdam, Doan (85’ Antuna), Van de Looi (80’ Jenssen), Breij (46’ Absalem; 75’ Reis), Mahi (46’ Mendes Moreira), Drost (85’ Postma), Cassierra (46’ Van Weert). Rest bank: Hoekstra. Niet inzetbaar: Memisevic en Hrustic.

Toeschouwers: 3.000 (uitverkocht)
Scores: 83’ Anco Jansen (strafschop) 0-1
Scheidsrechter: Gözübüyük

20180721EOB5477--
20180721JV6865--
20180721JV7209--
20180721JV7510--

Laatste nieuws