string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rogier krijgt de Groene Bal bij Z@ppsport.

Vrijdag 17 september 2010 om 14:50

De maatschappelijke samenwerking tussen FC Groningen en Doe Een Wens Stichting Nederland wordt door de Stichting Meer dan Voetbal beloond met de Groene Bal. Dit label is een erkenning voor projecten waarbij voetbal wordt gebruikt om maatschappelijke doelstellingen te realiseren.

De Groene Bal geeft projecten erkenning en zichtbaarheid. Om de kwaliteit van de projecten met het label te waarborgen heeft Stichting Meer dan Voetbal criteria en voorwaarden opgesteld.  De Groene Bal wordt toegekend aan een project; niet aan een organisatie, club of vereniging.
Niet eenmalig
Het project dient een structureel karakter te hebben en is dus niet een eenmalig. Projectactiviteiten worden meerdere keren per jaar in vergelijkbare vorm uitgevoerd en er is sprake van een aparte projectorganisatie. Het project draagt bij aan de samenleving, aangetoond door middel van een referentie en een beschrijving van het behaalde en/of beoogde resultaat.
Doe Een Wens vervult wekelijks de allerliefste wens van kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Doe Een Wens is de komende vier jaar maatschappelijk partner van FC Groningen. Rogier Stindt ontvangt zaterdag bij de opnames van het kinderprogramma Zappsport Voetbal uit handen van presentator Ron Boszhard en FC Groningen-speler Danny Holla de Groene Bal. Met die bal zal Rogier zaterdagavond in Euroborg de officiële aftrap verrichten van de competitiewedstrijd FC Groningen – Excelsior. Hij zal daarna de wedstrijd langs het speelveld volgen aan de zijde van de vierde official van de KNVB.
Hartafwijking
Rogier Stindt  is 14 jaar en afkomstig uit Apeldoorn. Hij heeft een complexe aangeboren hartafwijking en om die reden al diverse operaties ondergaan. Rogier heeft een pacemaker en het gaat momenteel redelijk met hem. Als wensvervulling heeft Rogier afgelopen zomer een bezoek gebracht aan het WK voetbal in Zuid-Afrika. Hij is zaterdag speciale gast bij de competitiewedstrijd tegen Excelsior in het kader van het maatschappelijk partnerschap van FC Groningen met Doe Een Wens. De opnames van Zappsport Voetbal worden maandagavond uitgezonden vanaf 17.20 uur op Nederland 3.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’