Rode kaart Zeefuik geseponeerd

16 december 2019

De aanklager betaald voetbal heeft de rode kaart voor Deyovaisio Zeefuik geseponeerd. De rechtsback van FC Groningen werd afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag vlak voor rust uit het veld gestuurd door scheidsrechter Joey Kooij, nadat de arbiter naar de kant was geroepen door VAR Richard Martens.

VAR-moment Zeefuik

De aanklager betaald voetbal komt tot zijn besluit omdat “niet wettig en overtuigend is bewezen” dat Zeefuik inderdaad een opzettelijke overtreding in een luchtduel maakte, die de uitgedeelde rode kaart rechtvaardigt. Door de veldverwijzing moest FC Groningen in Den Haag een helft lang met een man minder aantreden. De 1-1 eindstand stond toen al op het scorebord.

Twee thuiswedstrijden
Door het seponeren van de rode kaart kan Zeefuik gewoon meespelen in de laatste twee wedstrijden van 2019 in het Hitachi Capital Mobility Stadion. FC Groningen neemt het daarin deze week op tegen respectievelijk FC Utrecht en FC Emmen.

Het bekerduel met FC Utrecht begint donderdagavond om 18.30 uur. De aftrap van de streekderby tegen FC Emmen is zondagmiddag om 14.30 uur. Voor beide thuiswedstrijden geldt een combideal. Klik op onderstaande banner om vlak voor de feestdagen nog kaarten aan te schaffen voor de laatste wedstrijden van 2019.
 

Combideal banner

Laatste nieuws