string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Robben: ‘Vooral heel dankbaar zijn’.

Maandag 22 mei 2017 om 21:51

Maandagmiddag 22 mei heeft Arjen Robben de openingshandeling verricht voor de start van de bouw van het TopsportZorgCentrum. In het bijzijn van vijfhonderd genodigden en geïnteresseerden legde hij symbolisch een eerste bult zand op de parkeerplaats van Sportpark Corpus den Hoorn. Over een jaar moet het gebouw opgeleverd zijn en kan onder meer FC Groningen er haar intrek in nemen.

Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen was de eerste spreker voordat de ceremonie plaatsvond en vertelde dat het weer een ‘hoogtepunt voor de club zal worden’ en ‘iedereen hard toewerkt naar de volgende uitdaging’. Verder vertelde Nijland: “Groningers zijn altijd bescheiden. Maar ik durf te zeggen dat dit het mooiste en beste trainingscomplex van Nederland gaat worden. We danken partijen als founder RWE/Essent, de Gemeente Groningen, de Provincie Groningen en de partners VNO-NCW, Martini Ziekenhuis, Inter-Psy en Effektief Groep.”

Wethouder Roeland van der Schaaf benadrukte mede namens zijn collega Paul de Rook namens Burgemeester en Wethouders het maatschappelijk belang van FC Groningen op iedereen die aan sport doet. “Wij willen met heel veel overtuiging ons steentje bijdragen om betaald voetbal in Groningen mogelijk te maken. Dat hebben we al gedaan met het stadion en doen we nu met het TopsportZorgCentrum. Het wordt werkelijk een parel voor de Stad, een echte ‘eye catcher’.”

Jan Wageman, commercieel directeur van Friso Bouwgroep is al een halve eeuw supporter van FC Groningen en mag deze zomer beginnen met bouwen. “Afgelopen woensdag begreep ik van commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen dat we deze handeling vandaag (maandag – red.) zouden houden. Ik zei meteen, dat is veel te kort dag. Dat gaat niet lukken. Maar vijf dagen later staan we hier nu toch mooi. Het is gelukt en wat dat betreft kunnen we misschien nog wat leren van FC Groningen. Er is in ieder geval een mooie chemie aanwezig.”

Tot slot richtte Arjen Robben zich tot het publiek met een aantal wijze woorden: “Ik heb hier op Corpus een mooie tijd gehad. Als klein jongetje kwam ik uit Bedum, waar ik de beste was tussen allemaal goede spelers in de opleiding bij FC Groningen. Het spelen tegen andere BVO’s was nieuw. Goede faciliteiten zijn daarbij belangrijk. Het is prachtig dat alle spelers van het eerste elftal tot en met de jongste jeugd er gebruik van kunnen maken. Daar mogen ze vooral heel dankbaar voor zijn. Ze moeten er gebruik van maken om uiteindelijk het maximale uit zichzelf te kunnen halen.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard