Robben neemt in Bedum jeugdboek over finale in ontvangst

16 januari 2014

Vandaag, donderdag 16 januari, nam international Arjen Robben het eerste exemplaar van het kinderboek 'Arjen Robben en de finale van de Champions League' in ontvangst. Hij kreeg dit boek overhandigd door kinderen uit groep 8 van de Togtemaarschool in Bedum, de oude bassischool van Robben. De leerlingen vormden één van de in totaal veertien groepen 8 uit de provincie Groningen, die meeschreven aan dit succesverhaal.

Schrijver Fred Diks, bekend van Koen Kampioen, maakte van alle verhalen een vlot lopend geheel. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Kluitman en is vanaf volgende week in de boekhandel te koop. Arjen Robben is heel trots op het boek: ‘Ronaldo mag dan de Gouden Bal hebben gewonnen, er is nog geen kinderboek over hem. Laat staan drie. Ik ben hier heel erg trots op!’
 
Arjen Robben en de finale van de Champions League
In Arjen Robben en de finale van de Champions League lezen we hoe het allemaal zo ver gekomen is. Wat maak je allemaal mee op weg naar de top? Het verhaal is een boeiende mix geworden van werkelijkheid en fantasie over het leven van Robben. Van zijn eerste jaren bij VV Bedum, zijn jaren bij FC Groningen en PSV, zijn avonturen in het buitenland tot aan de finale van de Champions League.
 
Nog twee
Dit verhaal is de eerste uit een serie van drie. Tijdens de presentatie van vandaag gaf Robben, door het schrijven van de eerste zin, meteen de aftrap voor het tweede boek. In dit verhaal, dat eind april verschijnt, lezen we alles over de avonturen van Arjen Robben tijdens het WK Voetbal in Brazilië. De titel van het boek is al bekend: Arjen Robben en het magische schot in Rio. De inhoud van deel drie blijft nog even geheim.
 
Robben-app
In de App Store en Google Play staat een gratis app, waarmee de verhalen echt tot leven komen. Bij sommige illustraties in het boek staat een speciaal Arjen Robben-logo. Wanneer de pagina’s met het logo via de app worden gescand, kan de lezer unieke beelden bekijken.
 
Initiatiefnemers
De boekenreeks is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven, Stichting FC Groningen in de Maatschappij en uitgeverij Kluitman. Eén op de vier kinderen verlaat de basisschool met een forse leesachterstand en dat terwijl de basisschooltijd zo’n belangrijke tijd is. Gedurende deze tijd leggen kinderen – op school én thuis – de basis om goed te leren lezen en schrijven. Met dit project willen de drie initiatiefnemers kinderen stimuleren veel te gaan lezen en schrijven en (groot)ouders stimuleren om veel voor te lezen.
 
Deelnemende basisscholen
De volgende basisscholen schreven mee aan het boek over Robben: Openbare basisschool Togtemaarschool (Bedum), Openbare basisschool De Expeditie (Groningen), Openbare basisschool Driespan (Harkstede), Christelijke basisschool De Ster (Harkstede), Playing for Success (Groningen), Openbare basisschool De Tweemaster (Leek), Openbare basisschool De Molenberg (Grootegast), Openbare basisschool De Brink (Haren), Openbare basisschool Meander (Groningen), Openbare basisschool Jan Ligthart (Appingedam), Openbare basisschool De Molshoop (Noordhorn), Speciaal basisonderwijs Dr. Bekenkampschool (Groningen), Katholieke Daltonschool Bisschop Bekkers (Groningen) en Project Cijfers en Letters Noorderpoortcollege.

Laatste nieuws