Robben: ‘Als sportman wil je niet opgeven’

5 februari 2021

Arjen Robben komt ook in de maand februari niet in actie bij competitiewedstrijden van FC Groningen. In maart wordt duidelijk of een rentree van de steraanvaller van de Trots van het Noorden nog realistisch is. “Die afweging moeten we in de komende weken gaan maken. Je moet wel voldoende perspectief zien. Het is wikken en wegen, maar opgeven komt niet in mijn woordenboek voor,” zo vertelt Robben in een update over zijn herstel.

20200708AZFArjenRobbenTraining-19

Arjen Robben gaf eerder te kennen dat hij eerst weer langere tijd groepstrainingen wil kunnen volgen, voordat hij aan een rentree in het stadion wil denken. “Maar op dit moment gaat het niet goed,” is Robben eerlijk over zijn huidige status. “Ik heb vertraging opgelopen door kuitklachten. Dat zijn andere klachten, dan ik eerder had. Je valt nu een beetje van het ene in het andere. Het is geen rechte lijn omhoog en dat maakt het niet makkelijk.”

Dromen
Robben heeft nog steeds de hoop dat hij dit seizoen in wedstrijdverband in actie kan komen voor FC Groningen en durft ook nog altijd te dromen. “Iedereen snakt in deze tijd naar perspectief en positief nieuws. Ik krijg heel veel steun en warme reacties van supporters en voor hen wil ik wat terugdoen. Dan denk ik aan het moment dat het publiek weer welkom is in het stadion en dat ik dan op het veld kan staan. Dat is nu nog ver weg, en ik weet ook niet of het gaat lukken, maar als sportman wil je niet opgeven.”

Bekijk hier het volledige interview met Arjen Robben over zijn huidige situatie.

Laatste nieuws