string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ringnalda nieuwe performance analist, Voorintholt en Piek verlengen contracten.

Maandag 04 juli 2022 om 15:56

FC Groningen voegt performance analist Gijs Ringnalda toe aan het performanceteam. De 25-jarige Groninger signeert een contract voor een seizoen. Ringnalda begint per direct met zijn werkzaamheden bij de club. Fysiektrainer Jarno Voorintholt tekent een nieuw contract voor drie seizoenen bij de FC en wordt coördinator fysieke ontwikkeling. Datascout Sil Piek verlengt zijn overeenkomst met twee seizoenen.  

Ringnalda is de opvolger van de naar KV Mechelen vertrokken Maxim Wouters en werkte afgelopen twee seizoenen als videoanalist bij SC Cambuur. De 25-jarige Groninger is deze week toegevoegd aan het performanceteam onder leiding van manager topsportontwikkeling Wouter Frencken. “Gijs staat aan het begin van zijn carrière, maar heeft ondanks zijn jonge leeftijd redelijk veel ervaring. De afgelopen twee seizoenen werkte hij als videoanalist bij SC Cambuur en als trainer is Gijs sinds zijn 16e actief in het amateurvoetbal.”  
 
Ringnalda krijgt in Groningen een breed takenpakket bestaande uit onder meer video-analyses maken van wedstijden en tegenstanders en het coderen van beelden tijdens wedstrijden en trainingen. “De grootste uitdaging zit in het verbinden van videobeelden aan voor ons relevante data. Gijs komt bij ons in een groter team terecht met meer specialisten en ziet bij FC Groningen de uitdaging om een volgende stap in zijn loopbaan te zetten, te groeien. Die kans willen wij hem binnen de club bieden. Als echte Stadjer kent hij de clubcultuur en de spelprincipes van FC Groningen goed.” 

Jarno Voorintholt ondertekening

Coördinator fysieke ontwikkeling 
Jarno Voorintholt is sinds 2014 verbonden aan FC Groningen en vertolkte vanaf 2018 de rol als fysiektrainer bij de eerste selectie. Voorintholt heeft zijn contract bij FC Groningen met drie jaar verlengd en wordt vanaf heden coördinator fysieke ontwikkeling. Daarmee krijgt  Voorintholt meer verantwoordelijkheid voor de fysieke leerlijn ‘Bewegen als atleet’ binnen de Opleiding en de eerste selectie. “We zijn blij dat we met Jarno deze stap kunnen maken,” zegt Frencken. “Jarno is specialist op het gebied van fysieke training en heeft de afgelopen seizoenen een mooie rol gehad in het creëren en bewaken van de topsportcultuur binnen FC Groningen. Daarom zien we in hem de juiste persoon om beide verder te ontwikkelen.”  
 
Datascout  
Sil Piek verlengde zijn overeenkomst als datascout met twee seizoenen. Piek is al vier seizoenen werkzaam bij de Trots van het Noorden in zijn huidige functie. “Sil is hier op jonge leeftijd binnengekomen en aan het performanceteam toegevoegd. Op dat moment maakten we als club een omslag in onze manier van spelersscouting. Sil heeft hierin een belangrijke bijdrage geleverd en heeft daarnaast een goede persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Daarom zijn we blij dat we hem langer aan ons team hebben kunnen binden.” Eerder werd al bekend dat kok Niels Douma door de FC is overgenomen van Tweetal Belevingscatering. Hij verzorgt de maaltijden voor spelers en staf van de eerste selectie en FC Groningen onder-21. 

Sil Piek ondertekening

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’