Rijsdijk toegevoegd aan eerste selectie

30 juli 2009

Drie dagen voor de start van de competitie is middenvelder Jeffrey Rijsdijk toegevoegd aan de eerste selectie van FC Groningen. Aan de selectie van Jong FC Groningen zijn tevens twee spelers toegevoegd. Verder blijft de club op zoek naar een middenvelder en een spits voor de eerste selectie.

Jeffrey Rijsdijk is toegevoegd aan de eerste selectie van FC Groningen. De middenvelder speelde afgelopen seizoen zijn wedstrijden bij Jong Sparta en maakte aan het einde van de competitie zijn debuut in de Eredivisie in de Rotterdamse hoofdmacht. De 21-jarige speler maakte tijdens de voorbereiding op dit seizoen al deel uit van de eerste selectie en werd afgelopen donderdag definitief toegevoegd aan de selectie van trainer Ron Jans.

Twee Grieken
Het duo Christos Tripsas en Aineias Kalogeris heeft een oefenstage bij Jong FC Groningen succesvol afgerond. Beide spelers zijn afkomstig van AEK Athene. De linksbenige Tripsas (19), speelde eerder bij Olympiacos en is inzetbaar als linksback en linkermiddenvelder. Aineias Kalogeris (18) is een aanvallende middenvelder.
Technisch manager Henk Veldmate: “Beide spelers worden na een succesvolle stage op amateurbasis toegevoegd aan de selectie van Jong FC Groningen. Ze wilden hun opleiding persé in Nederland voortzetten en hebben de kans bij FC Groningen met beide handen aangegrepen.”

Uitbreiding eerste selectie
Op de persdag werd ruiterlijk erkend dat de selectie van FC Groningen op dit moment eigenlijk nog te smal is. Directeur Hans Nijland: “We zijn afgelopen maandag in Zweden bij Halmstads geweest en hebben met de voorzitter van de club onderhandeld. De wedstrijd die zij maandag speelden, was van groot belang voor hen en helaas ging de wedstrijd verloren. Mede daardoor hebben ze besloten Tim Sparv niet voor het einde van de Zweedse competitie af te staan. Wij streven ernaar hem na de winterstop alsnog toe te voegen aan de selectie.”

“Voor de korte termijn hebben we een andere middenvelder op het oog, waarmee we momenteel in onderhandeling zijn. We hopen met hem één dezer dagen tot een akkoord te komen. Verder zijn wij nog steeds op zoek naar een opvolger voor Marcus Berg. Dit moet uiteraard wel een absolute versterking zijn voor de eerste selectie. Wij willen verantwoorde en goede dingen doen en laten ons niet door de tijd onder druk zetten.”

Laatste nieuws