Ricardo Pepi Man of the Match na thuisduel met AZ

3 oktober 2022

Ricardo Pepi is door de FC-supporters na afloop van het duel met AZ verkozen tot Man of the Match. De eerste keer voor de Amerikaan die tot op heden in alle drie de wedstrijden die hij speelde voor de FC betrokken was bij een doelpunt. Pepi maakte zaterdagavond zijn eerste goal in Euroborg. Radinio Balker werd tweede achter de international van de Verenigde Staten, Ragnar Oratmangoen werd verkozen als derde. 

20221001FCGRONINGENAZ038

Spelers kunnen bij een uitverkiezing tot Man of the Match punten verdienen. Aan het einde van het seizoen wordt de speler met de meeste punten uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Wie wordt de opvolger van Jørgen Strand Larsen? De spits werd vorig jaar verkozen tot Speler van het Jaar. 

Puntentelling 
De Man of the Match krijgt drie punten voor het totaalklassement, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 krijgt één punt voor de ranglijst. De speler, die na afloop van de laatste reguliere competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot  Speler van het Jaar. Bij een gelijk puntentotaal is het aantal verkiezingen tot Man of the Match doorslaggevend. Spelers die tijdens het seizoen vertrekken, worden geschrapt uit het totaalklassement. 

Thuis- en uitwedstrijden
De Man of the Match bij ieder thuisduel gekozen door middel van een verkiezing. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete speler van de wedstrijd via een formulier op de website. Tot het laatste fluitsignaal is het mogelijk om je stem uit te brengen. Ook bij de uitwedstrijden van FC Groningen bestaat de mogelijkheid via de website te stemmen op de Man of the Match. https://www.fcgroningen.nl/motm 
 
Het stemmen op de Man of the Match voor de uitduels van FC Groningen in de Eredivisie loopt tot en met de maandag 12.00 uur na een gespeelde uitwedstrijd eveneens dus via het speciale formulier op de website https://www.fcgroningen.nl/motm

Uitslag AZ-thuis  
1. Ricardo Pepi 3 punten 
2. Radinio Balker 2 punten 
3. Ragnar Oratmangoen 1 punt   
 
Algemeen klassement na 8 speelronden.
1. Michael Verrips 13 punten 
2. Ricardo Pepi 5 punten
2 Cyril Ngonge 5 punten
2. Mike te Wierik 5 punten 
2. Radinio Balker 5 punten
6 Laros Duarte  3 punten  
6. Tomas Suslov 3 punten
8. Isak Määttä 2 punten
9. Ragnar Oratmangoen 1 punt  
9. Ramon Pascal Lundqvist 1 punt
9.  Liam van Gelderen 1 punt.
9. Florian Krüger 1 punt 

Laatste nieuws