Donderdag 12 maart 2009 om 16:33

D1 en D2 wonnen allebei hun topwedstrijden. Ook C1 en C2 wisten hun duel met minimaal verschil te winnen. B1 leed een klein verlies tegen koploper Feyenoord, terwijl A1 onderuit ging bij Willem II.

FC GRONINGEN D1 2-1 SC HEERENVEEN D1
—————————————————————————
In de topwedstrijd van de dag kende de ploeg van trainer Hugo een dramatische start. Binnen een minuut kwamen de Friezen op voorsprong via een afstandsschot over doelman Robin Mennega. Aanvankelijk moesten de tweedejaars D-pupillen bijkomen van de schrik totdat Gijs Jasper het op z’n heupen kreeg. Eerst scoorde hij de gelijkmaker en nauwelijks drie minuten later schoot Gijs de FC op een 2-1 voorsprong. In die stand kwam uiteindelijk geen verandering meer. Na rust bleef het een rommelig duel en waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Door de zege is de voorsprong van FC Groningen D1 op sc Heerenveen D1 nu tien punten met nog vijf wedstrijden te spelen.
FC GRONINGEN D2 2-1 FLEVO BOYS D1
Ook in de andere topper bleven de drie punten in Groningen. De eerstejaars D-pupillen wonnen van koploper Flevo Boys en losten de ploeg uit Emmeloord af aan de kop van de ranglijst. Via Dave Bosgraaf nam de ploeg van trainer Peter Hoekstra een 1-0 voorsprong. Na rust kwamen de gasten op gelijke hoogte maar niet veel later was het topscorer Stan Haanstra die FC Groningen naar 2-1 schoot. FC Groningen D2 staat nu bovenaan met drie punten voorsprong op Flevo Boys. De ploeg uit Emmeloord heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Eerder dit seizoen verloor de D2 nog met 5-1 van Flevo Boys.
FC GRONINGEN C1 1-0 HAARLEM C1
In een matige wedstrijd behaalden de tweedejaars C-junioren hun vierde opeenvolgende zege. Toch werd het geen makkie tegen Haarlem, de ploeg die vorige week nog door Twente/Heracles met 15-1 naar de slachtbank werd geleid. In de eerste 35 minuten waren de beste kansen voor FC Groningen C1 maar voor de goal stond het vizier niet op scherp. Ook na rust bleven de gasten goed op de been tegen FC Groningen. Uitgerekend Marnick Ottens bezorgde de ploeg van trainer Grafton Holband met zijn eerste competitiedoelpunt de overwinning. De verdediger schoot op de paal waarna de bal via de doelman van Haarlem in het doel verdween.
SPARTA C2 1-2 FC GRONINGEN C2
In de voorjaarscompetitie behaalden Eric Muntendam en zijn mannen hun eerste overwinning. Kevin Mennega was in de eerste helft trefzeker door tweemaal te scoren. Halverwege de tweede helft maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Daarna probeerde Sparta, de nummer twee uit de competitie, wel maar bleven echt grote kansen uit. Derhalve een nuttige 1-2 zege van C2 in Rotterdam. Volgend weekeinde speelt FC Groningen C2 als enige een thuiswedstrijd. Om 12.00 uur is AZ C2 te gast op Corpus den Hoorn.
FC GRONINGEN B1 0-1 FEYENOORD B1
De B-junioren van FC Groningen kwamen voor de vierde wedstrijd op rij niet tot scoren. Op Corpus den Hoorn eindigde het duel tegen koploper Feyenoord in 0-1. Kreeg de ploeg van trainer Peter Moltmaker in het uitduel tegen de Rotterdammers volop kansen, in deze terugwedstrijd lieten de gasten zien waarom ze bovenaan staan. Feyenoord voetbalde gemakkelijker en wist elkaar ook beter te vinden. In de eerste helft kwam de uitploeg op voorsprong uit een hoekschop. Vlak voor rust kreeg FC Groningen een kans op de gelijkmaker. In de tweede 40 minuten creeerden beide teams nagenoeg geen kansen. Doordat het verschil beperkt bleef tot een doelpunt was er dus tot het einde hoop op een beter resultaat voor FC Groningen. De beste mogelijkheid, een vrije trap net buiten de zestienmeter, werd over geschoten. Uit de laatste vier wedstrijden behaalde de B1 van FC Gronngen slechts een punt.
WILLEM II A1 2-1 FC GRONINGEN A1
FC Groningen A1 leed in Tilburg een nipte nederlaag tegen laagvlieger Willem II. Ondanks een behoorlijke partij voetbal ging de ploeg van trainer Paul Raveneau met 2-1 onderuit. In een matige eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Vijf minuten na rust kreeg FC Groningen en strafschop die door Norair Mamedov werd benut. De beslissing viel in de 65ste minuut. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent waardoor Willem II de 2-1 kon maken. Ondanks goed aanvalspel en een tomeloze inzet wist het oudste jeugdteam de achterstand niet ongedaan te maken. Daarbij had de ploeg nog de pech dat het de paal raakte. Eerder dit seizoen wisten ook het eerste elftal, de beloften en de C2 de uitwedstrijden bij Willem II niet te winnen.
Bekijk de twee doelpunten van Gijs Jasper (D1) en de winnende treffer van Marnick Ottens (C1) nu op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd!