Reserves winnen bij SC Cambuur 2

7 oktober 2019 / vandaag

FC Groningen 2 heeft maandagavond met 2-0 gewonnen van SC Cambuur. De ruststand was ook al 2-0 in het voordeel van de Groningse gasten door twee treffers van Kaj Sierhuis. FC Groningen heeft nu 10 punten uit vijf duels in de Reserve Competitie A.

Aanvoerder Kaj Sierhuis profiteerde al in de tweede minuut van een foutje van doelman Bodhi Prinssen. Acht minuten voor de pauze verdubbelde Sierhuis de score. Het bleek later ook de eindstand. Doelman Jan Hoekstra reageerde alert op de enige grote kans van de Leeuwarders en plukte een bal van de voet van Jarchinio Antonia.

Trainer Sander van Gessel van FC Groningen constateerde na afloop van het duel dat zijn ploeg het grootste deel van de wedstrijd had gecontroleerd. “Het grootste verbeterpunt was dat we meer van onze kansen hadden moeten benutten,” aldus Van Gessel. “En daarnaast waren er meer mogelijkheden om kansen te creëren. Door de marge van twee goals bleef de wedstrijd toch spannend, al hadden we nooit het idee dat Cambuur zomaar twee treffers zou gaan maken. We hadden het duel eerder moeten beslissen.”

Op maandag 21 oktober speelt FC Groningen 2 de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo 2. FC Groningen staat derde met tien punten uit vijf duels en de Heracliden staan achtste met vijf uit vijf.

Opstelling FC Groningen 2
Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua, Leonel Miguel, Ayoub Haddad, Amir Absalem, Nicklas Strunck, Sam Schreck, Daniël van Kaam, Joel Asoro (69’ Thomas Poll), Kaj Sierhuis (61’ Remco Balk), Gabriel Gudmundsson (46’ Thijs Dallinga).
Rest bank: Jan de Boer, Oussama El Azzouzi.

Scores: 2’ Kaj Sierhuis 0-1, 37’ Kaj Sierhuis 0-2.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws