Reserves verliezen doelpuntrijk oefenduel met AZ

15 november 2018

De reserves van FC Groningen hebben donderdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen wisselspelers van AZ. De eindstand in het Hitachi Capital Mobility Stadion was 2-3. De Groningse doelpunten kwamen op naam van Ajdin Hrustic en Mateo Cassierra.

Vanwege interlandverplichtingen waren tien spelers niet beschikbaar voor het oefenduel. Ritsu Doan is onderweg met Japan, Jannik Pohl met Denemarken onder-21, Uriel Antuna met Mexico onder-21, Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra met Jong Oranje, Tom van de Looi en Lars Kramer met Oranje onder-20 en Ludovit Reis, Daniël van Kaam en Thijs Dallinga met Oranje onder-19.
 
Vertrouwde gezichten
Om aan de juiste aantallen en veldbezetting te (kunnen) komen, begonnen bij beide ploegen enkele vertrouwde gezichten in de basisopstelling. Daarnaast maakten Thomas Poll en Mees Gootjes hun officieuze debuut in het eerste elftal.
 
AZ kwam al na vier minuten spelen op voorsprong door Ricardo van Rhijn. Na een half uur spelen boog de thuisploeg de achterstand binnen een paar minuten tijd om in een 2-1 voorsprong. Eerst werd Ajdin Hrustic onderuitgehaald in het strafschopgebied en kreeg de FC een strafschop. De Australiër benutte de penalty zelf. Enkele minuten later rondde Mateo Cassierra en voorzet doeltreffend af.
 
Tweede helft
AZ begon op dezelfde wijze aan de tweede helft als bij de start van de wedstrijd; met binnen vijf minuten wederom een doelpunt. Dit keer was het Dorin Rotariu die met het hoofd scoorde: 2-2. Na een dik uur voetballen nam AZ zelfs weer de leiding. Van Rhijn maakte uit een strafschop zijn tweede treffer van de middag.
 
In de tweede helft wisselde trainer Danny Buijs nog veelvuldig waardoor ook Remco Balk nog zijn eerste officieuze speelminuten kreeg in het Hitachi Capital Mobility Stadion. In de slotfase kreeg FC Groningen nog kansen op de gelijkmaker, maar er kwam geen wijziging meer in de stand, waardoor de reserves van AZ met een 2-3 overwinning huiswaarts keerden.
 
FC Groningen hervat de competitie volgende week zondag, 25 november, met een uitwedstrijd tegen Feyenoord.
 
Basisopstelling FC Groningen
Padt; Absalem, Te Wierik (80. Miguel), Chabot (67. Van der Kaap), Handwerker (73. Ritchie); Hrustic, Warmerdam (67. Riksman), Gootjes, Poll (73. Balk); Cassierra (80. Freriks) en Mendes Moreira
 
Basisopstelling AZ
Velthuizen; Vlaar, Ouwejan, Stengs, Koopmeiners, Til, Rotariu, Bergsma, Maher, Mihalik en Van Rhijn

Penalty Hrustic

Laatste nieuws