Reserves winnen thuis van PEC Zwolle 2

16 september 2019

FC Groningen 2 won maandagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 3-1 van PEC Zwolle 2. De ruststand was 1-1. Kaj Sierhuis tekende voor twee treffers. Leonel Miguel maakte de 2-1. Na vier wedstrijden heeft FC Groningen 2 nu zeven punten en staat voorlopig op de tweede plek in de Reservecompetitie A.

Bij FC Groningen kwamen vrijwel alle reserves in actie die zaterdagavond bij de selectie zaten in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Zo speelde ook Leonel Miguel van FC Groningen onder-19, die zaterdag voor het eerst zijn opwachting maakte bij de eerste selectie. Ook Ayoub Haddad van FC Groningen onder-19 maakte zijn opwachting in de basiself van de reserves.

Binnen een minuut kwam FC Groningen op een 1-0 voorsprong toen Joel Asoro een assist op maat afleverde bij Kaj Sierhuis: 1-1. Eliano Reijnders bracht de ploegen na een kwartier weer op gelijke hoogte. Een kwartier voor het einde van de tweede helft maakte Leonel Miguel de 2-1. In de extra tijd van de tweede helft bepaalde Sierhuis met zijn tweede treffer van de middag de eindstand op 3-1.

FC Groningen 2 heeft nu zeven punten uit vier wedstrijden en staat op de tweede plek van de ranglijst. LET OP: Het programma van de thuiswedstrijden van FC Groningen 2 in de rest van het kalenderjaar 2019 heeft diverse mutaties ondergaan en is te vinden via deze link.

Opstelling FC Groningen 2
Jan Hoekstra, Ayoub Haddad (64' Thijs Dallinga), Tapamahoe Sopacua, Leonel Miguel, Amir Absalem, Nicklas Strunck (38' Oskari Sallinen), Ramon Pascal Lundqvist (75' Tomas Suslov), Daniël van Kaam, Joel Asoro, Kaj Sierhuis, Mo El Hankouri. Rest bank: Jan de Boer.

Scores: 1' Kaj Sierhuis 1-0,  14' Eliano Reijnders 1-1, 73' Leonel Miguel 2-1, 93' Kaj Sierhuis 3-1.

190916EOB8885

Laatste nieuws