Reserves pakken koppositie na winst op Heracles 2.

Maandag 21 oktober 2019 om 21:52

FC Groningen 2 pakte maandagavond de winst in een doelpuntrijke uitwedstrijd tegen Heracles Almelo 2. De FC won in het Erve Asito met 3-2. Joel Asoro opende in de beginfase de score, Kaj Sierhuis maakte twee treffers voor zijn ploeg. De tegendoelpunten werden gemaakt door Heraclied Adrian Szöke. Door de overwinning staat FC Groningen 2 nu aan kop van de ranglijst in de reservecompetitie.

Groningen had vanaf het eerste fluitsignaal het betere van het spel en kwam na een klein kwartier op voorsprong via Joel Asoro. De Zweed kon een bal van dichtbij intikken. Spits Kaj Sierhuis verdubbelde de score na een half uur spelen, nadat hij een schitterende dieptepass van achteruit netjes afrondde. Heracles Almelo deed kort voor rust iets terug, waardoor er een 1-2 ruststand op het scorebord stond.

Samir Memisevic maakte, na zijn helft in de oefenwedstrijd tegen Preussen Münster van een paar weken geleden, zijn eerste minuten van dit seizoen in een officiële wedstrijd. Hij werd in de rust vervangen door Thomas Poll. Groningen bracht tien minuten na de pauze de marge weer op twee nadat Sierhuis hard binnen schoot, maar enkele minuten later scoorde ook Heracles, 2-3. Doelpuntenmaker Sierhuis ging ruim 20 minuten voor tijd naar de kant en werd vervangen door Thijs Dallinga. In de slotfase kreeg de Fin Oskari Sallinen ook nog speeltijd. Groningen kwam niet meer in de problemen en nam de punten mee naar huis.

arts

Trainer Alfons Arts was na afloop van het duel tevreden: “We hebben met veel enthousiasme en energie gespeeld en aan de bal goede dingen laten zien. We hadden vanaf het begin de controle, waren dominant aan de bal en gaven in de eerste fase niks weg. Ik vond dat Samir Memisevic een goede indruk maakte. Hij werd in de rust, zoals afgesproken, gewisseld.”

Arts zag wel degelijk ook verbeterpunten. “Zij scoren uit de eerste mogelijkheid die ze krijgen en we hebben het nagelaten om de wedstrijd voor de rust al te beslissen. Na rust waren we wat kwetsbaarder, al bleef het aan de bal prima. Verdedigend waren er wat slordigheden, waar we mee aan de slag moeten en waar de jonge jongens van moeten leren.”

Door de winst staat FC Groningen 2 nu bovenaan in de reservecompetitie met 13 punten uit zes duels. Pec Zwolle 2 staat op gelijke hoogte, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Go Ahead Eagles 2 heeft 11 uit zes, Feyenoord 2 heeft ook 11 punten, maar uit vijf gespeelde wedstrijden.