Reserves openen competitie met regelmatige zege

13 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen 2 heeft dinsdagavond in Hengelo met 3-0 gewonnen van FC Twente 2. De ruststand was 0-0. Romano Postema, Thijs Dallinga en Daniël van Kaam waren de goalgetters voor de ploeg die werd gecoacht door trainer Sander van Gessel. Komende maandagmiddag is de eerste thuiswedstijd tegen Vitesse op Sportpark Corpus den Hoorn.

In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot scoren. Groningen en Twente kregen beiden een aardige mogelijkheid uit een spelhervatting. Zo stuitte een vrije trap van Michael Breij op slag van rust via de binnenkant van de paal terug in het veld.

In het eerste kwartier na de pauze waren het Romano Postema, Thijs Dallinga en Daniël van Kaam die in rap tempo de score opvoerden naar 0-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De marge van drie was een getrouwe weergave van de krachtsverhoudingen. In het slotkwartier werden de gasten evenwel wat slordiger en kregen de Tukkers kansen op de eretreffer. Mede dankzij een redding van doelman Jan Hoekstra bleef het echter 0-3.

Trainer/coach Sander van Gessel in zijn nabeschouwing: “We willen zoveel mogelijk spelers van de selectie minuten laten maken onder een hoge weerstand. Die weerstand moesten we in deze wedstrijd vooral bij onszelf zoeken. In de eerste helft wisten we niet te scoren, maar door snel afjagen in de beginfase van de tweede helft kwamen we na balverlies vaak snel weer in balbezit en creëerden we in die fase veel. Drie goals uit open spel waren het resultaat in die fase.”

Van Gessel vond gezien de selecties die op papier stonden dat zijn ploeg aan zijn stand verplicht was om te winnen: “Maar dat betekent nog niet altijd dat het ook lukt. We hebben iedereen minuten kunnen laten maken, hebben geen blessures of gele kaarten opgelopen. Maar we hebben ook nog genoeg verbeterpunten en zaken die komende maandag tegen Vitesse 2 weer beter moeten. Maar eerst richten we ons de komende week volledig op AZ-uit van aanstaande zondag.”

Opstelling FC Groningen 2
Jan Hoekstra, Tapmahoe Sopacua (76’ Thomas Poll), Tom van de Looi (46’ Leonel Miguel), Bart van Hintum, Django Warmerdam, Daniël van Kaam, Michael Breij, Sam Schreck, Thijs Dallinga, Romano Postema (76’ Tomas Suslov), Mo El Hankouri. Rest bank: Thom van Rotterdam.

Scheidsrechter: Van der Laan
Scores: 49’ Romano Postema 0-1, 54’ Thijs Dallinga 0-2, 58’ Daniël van Kaam 0-3.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws