string(9) "claudebot"

Reserves delen punten in Emmen.

Maandag 26 augustus 2019 om 16:52

FC Groningen 2 heeft maandagmiddag in De Oude Meerdijk met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen 2. De ruststand was 0-0. Thijs Dallinga opende namens Groningen de score. Leon Sopic maakte na een klein uur spelen de 1-1.

De reserves van FC Emmen en FC Groningen kwamen in Emmen niet tot scoren in de eerste 45 minuten. Vier minuten na de pauze was het Thijs Dallinga die tegen zijn oude club de score opende: 0-1. Binnen tien minuten bracht Leon Sopic de stand in evenwicht. Ruim een half uur later bleek 1-1 ook de eindstand.

Tempo
Trainer Alfons Arts van FC Groningen zag dat zijn ploeg de gehele wedstrijd controle had: “Door slordigheden gaven we in de counter wat mogelijkheden weg in de eerste helft. Zelf waren we te slordig in de laatste fase van de aanval. Na de pauze wilden we een hoger tempo spelen en meer druk op Emmen krijgen.”

“Door een te korte terugspeelbal kon Thijs Dallinga de score openen. Emmen profiteerde vervolgens van een hoofdblessure aan onze kant, waarbij de scheidsrechter niet affloot en onze verdediging ook niet alert genoeg meer reageerde. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Met de 1-1 kunnen we zeker niet blij zijn. We hebben twee punten laten liggen.”

Vier punten
FC Groningen 2 staat met vier punten uit drie duels op de tweede plek van de Reservecompetitie Poule A. Voor FC Emmen betekende het gelijkspel het tweede wedstrijdpunt in drie duels. Op maandagmiddag 16 september is PEC Zwolle 2 te gast op Sportpark Corpus den Hoorn.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra, Nicklas Strunck, Leonel Miguel, Tapmahoe Sopacua, Django Warmerdam, Joel Asoro (78’ Jannik Pohl), Ahmed El Messaoudi, Daniël van Kaam, Michael Breij, Thijs Dallinga, Romano Postema (73’ Tomas Suslov).
Rest bank: Marco van Duin, Thomas Poll.

Scores: 49’ Thijs Dallinga 0-1, 57’ Leon Sopic 1-1.
Scheidsrechter: Pals

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus