Reporter Koen ziet FC Groningen winnen!

Maandag 12 maart 2018 om 13:39

Voor de wedstrijd FC Groningen - PEC Zwolle nam Koen een kijkje in de omroepkamer van FC Groningen. Tijdens de wedstrijd schreef hij verslag van de wedstrijd vanaf de perstribune en na de wedstrijd was hij aanwezig bij de persconferentie.

1e helft:

Een kleine 18 duizend bezoekers zijn naar het Noordlease Stadion gekomen om de wedstrijd FC Groningen – PEC Zwolle te bekijken. FC Groningen won de laatste twee wedstrijden van PEC Zwolle met 2-0 en 5-1. Dat voorspelt veel goeds!

De wedstrijd is begonnen. FC Groningen begint met veel drang naar voren, veel kansen levert het nog niet op. Na tien minuten beland de bal na een voorzet voor de goal, van de Looi legt de bal voor Mahi zijn voeten, maar Mahi weet niet tot scoren te komen. In de 25e minuut is het wel raak. Ryan Thomas werkt de voorzet van Weert in eigen goal: 1-0! Erik Bakker en Django Warmerdam krijgen beide een gele kaart. In de 41e minuut maakt van Weert een mooie actie, hij geeft de bal aan Mahi en hij schiet helaas op de lat.. FC Groningen en PEC Zwolle gaan rusten met een 1-0 stand. Tot nu toe een goede wedstrijd met meer kansen voor FC Groningen.

Tussenstand: 1-0

2e helft:
PEC Zwolle wisselt twee keer. Mokthar en Bakker blijven achter in de kleedkamer. Van den Berg en Ondaan komen in het veld. FC Groningen zwakt wat af. Hierdoor krijgt PEC een aantal kansen. Echter profiteert PEC niet. In de 77e minuut komt erin voor van Weert. FC Groningen probeert de overwinning binnen te slepen. PEC Zwolle doet ook nog een wissel, Ligeon verlaat het veld voor Parzyszek. De spanning is merkbaar in het stadion, PEC zoekt naar de gelijkmaker, maar het is Groningen die de wedstrijd beslist. Adjin Hrustic schiet FC Groningen naar de 2-0!!