string(9) "claudebot"

Reportage Spelersobligatiefonds in Voetbal International.

Woensdag 27 oktober 2010 om 12:09

Voetbal International besteedt deze week uitgebreid aandacht aan de extra emissie van het Spelersobligatiefonds van FC Groningen. Bovendien beschrijft het toonaangevende voetbalblad de financiële situatie bij de club, waarbij redacteur David de Vries verwijst naar het eerste gepubliceerde jaarverslag in de clubgeschiedenis van FC Groningen.

FC Groningen startte onlangs met de verkoop van extra participaties voor het Spelersobligatiefonds. Belangstellenden kunnen een obligatie aanschaffen voor 25.000 euro per participatie, met een minimale afname van twee stuks. Het vaste rentepercentage bedraagt vijf procent op jaarbasis. FC Groningen wil met de verkoop een extra bedrag van 2,5 miljoen euro genereren. 

Download prospectus Download aanvraagformulier

Openhartig
In het verhaal in Voetbal International praten algemeen directeur Hans Nijland en financieel directeur Erik Mulder openhartig over de constructie en het succes van het Spelersobligatiefonds. Het weekblad is vanaf vandaag (woensdag – red.) te verkrijgen in supermarkten en boekhandels.
Met de nieuwe emissie wordt het uitstaande bedrag van de Spelersobligatielening vergroot naar 10 miljoen euro. De huidige groep investeerders – goed voor 7,5 miljoen euro – heeft het eerste recht (extra) participaties aan te schaffen. “Tien miljoen euro is de maximale schuld die we willen aangaan”, licht financieel directeur Erik Mulder toe. De jaarlijkse aflossing door de club bedraagt 500.000 euro per jaar over een looptijd van 20 jaar.
Succesvol
Naast de vaste rente van vijf procent (Mulder:  “Waar krijg je dat nog in de huidige tijd?!”), ontvangen obligatiehouders een bonusrente van één procent per 500.000 euro aan gerealiseerde transferopbrengsten door de club, met een maximum van 25 procent per kalenderjaar. De transferopbrengsten betreffen de voltallige eerste selectie van FC Groningen.
De spelersfondsen, die FC Groningen sinds 2006 is gestart, zijn uiterst succesvol geweest. Het gemiddelde rendement dat investeerders op hun participatie konden maken, bedroeg 8,7 procent. Extra toetje voor participanten in het Spelersobligatiefonds is een jaarlijkse buitenlandse voetbalreis, die zij krijgen aangeboden. Dit jaar gaat de trip naar Milaan, waar op woensdag 24 november de Champions League-wedstrijd Internazionale – FC Twente wordt gespeeld.
Informatie
Hieronder is het prospectus voor het Spelersobligatiefonds te lezen en/of te downloaden, plus een inschrijvingsformulier voor geïnteresseerden. Uiteraard kan er ook nadere informatie worden ingewonnen bij de club. Contact hierover kan gelegd worden via spelersobligatielening@fcgroningen.nl.

Tevens is hieronder het jaarverslag 2009/2010 te lezen en/of te downloaden. Als u een prospectus per post toegezonden wilt krijgen, kunt u een e-mail sturen aan spelersobligatielening@fcgroningen.nl.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus