string(9) "claudebot"

Rentree De Leeuw in kraker Beloften tegen Jong Vitesse.

Maandag 07 april 2014 om 13:26

Ook voor Jong FC Groningen breekt de beslissende fase van het seizoen aan. Vanavond, maandag 7 april, speelt de ploeg van trainer Paul Raveneau de thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse. De aftrap op Sportpark Corpus den Hoorn is om 18.30 uur en de toegang is gratis. Michael de Leeuw maakt zijn rentree na een hamstringblessure.

De Beloften hebben de minste verliespunten in de Beloftencompetitie Divisie A en daarmee met nog drie duels voor de boeg de titelkansen in eigen hand. Vorige week ging Jong FC Groningen nog met 3-1 onderuit in Den Haag tegen Jong ADO. Niettemin hebben de Beloften na zeventien competitiewedstrijden nog altijd de minste verliespunten en een voorsprong van drie punten op de nummer 4 van de ranglijst, Jong Vitesse. Jong Heracles Almelo voert met 34 punten uit achttien duels op dit moment de ranglijst aan. Jong FC Groningen volgt op één punt en één wedstrijd minder gespeeld. De competitie gaat over twintig wedstrijden.
Bovenin
Trainer Paul Raveneau is nieuwsgierig hoe zijn ploeg vanavond tegen Jong Vitesse voor de dag zal komen. “We hebben al het hele seizoen in deze positie gestaan, dus meegedaan om de plaatsen bovenin. Het is vaak stuivertje wisselen, maar samen met Jong Heracles, Heerenveen en Vitesse gaan wij uitmaken wie de titel pakt. Wij hebben, net als Vitesse, nog drie wedstrijden te gaan. Heracles en Heerenveen spelen nog twee duels. Onze laatste wedstrijd is thuis tegen Jong Heerenveen, net als vanavond een prachtig affiche.”
Spanning
Raveneau kijkt uit naar de slotfase van het seizoen. “Dit zijn de échte wedstrijden. Nu gaat het erom. Met de besten tegen de besten spelen. Jezelf meten. Dat is mooi en ik merk ook dat het leeft in de groep. Als speler moet je nu het beste in jezelf naar boven halen. Het is altijd leuk om de prijzen te spelen en op elk niveau levert het spanning op als het om een kampioenschap gaat. Als wij van Vitesse weten te winnen, kunnen we die ploeg afschrijven voor de titel. Het is mooi als je een directe concurrent in een rechtstreeks duel kunt elimineren. Maar verder dan vanavond kijken we nog niet. Met rekenen ben ik nog nooit kampioen geworden.”
Rentree
In de selectie van Jong FC Groningen maakt Michael de Leeuw na een hamstringblessure vanavond zijn rentree in wedstrijdverband. Daarnaast komen de eerste selectiespelers Tom Hiariej, Yoëll van Nieff en Género Zeefuik op het wedstrijdformulier te staan.
De volledige wedstrijdselectie voor het duel met Jong Vitesse ziet er als volgt uit:
De doelmannen André Krul en Joey Potveer en de veldspelers Liban Abdulahi, Roland Baas, Glenn Bijl, Tolgahan Cicek, Angelo Cijntje, Ron Janzen, Noureddine Boutzamar, Tom Hiariej, Gijs Jasper, Yoëll van Nieff, Burak Saban, Arjen Hagenauw, Michael de Leeuw, Kevin Mennega en Género Zeefuik.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus