‘René Bakhuis scout Scandinavië’

4 december 2018

In de 700ste online nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen NAC Breda, die in het teken stond van de ‘Helden van Weleer’ en een feest der herkenning was voor de supporters, kijkt hij vooruit naar het uitduel met VVV-Venlo en kondigt hij aan dat René Bakhuis wordt toegevoegd aan het scoutingsteam van FC Groningen.

“Afgelopen zondag hebben we een geweldige middag beleefd. Die begon al vroeg, want vanaf 14.30 uur druppelden de eerste gasten reeds binnen in het Hitachi Capital Mobility Stadion voor het programma van de ‘Helden van Weleer’. Alle oud-spelers en -stafleden waren uitgenodigd voor een samenzijn. Ruim zeventig personen gingen op deze uitnodiging in. Bij het afscheid van het toenmalige Stadion Oosterpark op zondag 18 december 2005 werd voor het laatst een dergelijk evenement gehouden. In de rust van de wedstrijd tegen NAC Breda gingen de coryfeeën langs de tribunes en werden daar hartstochtelijk ontvangen met een warm en dierbaar applaus. Het werd een optocht vol nostalgie.”
 
Uitstekend begin
“Op dat moment stond er op het scorebord een 1-1 tussenstand. We begonnen uitstekend aan de wedstrijd en namen een vroege voorsprong. NAC kwam echter al weer tamelijk snel langszij en beide ploegen gingen vervolgens met die genoemde gelijke stand naar binnen voor de thee. Terwijl de ‘Helden van Weleer’ langs de tribunes trokken, moest de ploeg van trainer Danny Buijs zich richten op het binnenhalen van de winst. Met het oog op de stand van de ranglijst was een overwinning uitermate belangrijk om én de aansluiting naar boven te houden én de komende weken mogelijk de zo vurig gewenste plaatsen te klimmen in de rangschikking.”
 
“In de tweede helft liepen we aanvankelijk tegen een achterstand aan, maar de ploeg toonde daarna de juiste veerkracht. De 4-2 van Mimoun Mahi vijf minuten voor tijd zorgde ervoor dat de zege ons niet meer kon ontgaan. Dat het in de laatste minuten ook nog 5-2 werd, maakte de middag alleen maar mooier en completer. Al met al hebben we daarom met elkaar een memorabele dag beleefd. Prachtig.”
 
VVV-Venlo
“Komende zondag reizen we naar Venlo, waar VVV op ons wacht. De Limburgers draaien wederom een goed seizoen en hebben donderdagavond eerst nog de inhaalwedstrijd uit tegen Feyenoord op het programma staan. In De Koel worden we zondagmiddag wederom gesteund door een mooi aantal meereizende supporters. De teller gaat richting de 300 en dat is zeker al een fraaie tussenstand. Mogelijk komen er daar de komende dagen nog meer bij. Spelers en staf laten voortdurend weten dat de grote steun bij uitwedstrijden een positief effect heeft op het team. Dat heeft zich dit seizoen ook al een paar keer bewezen. We zijn benieuwd of we de ingeslagen weg naar boven in Venlo kunnen doortrekken. ”
 
Scout in Scandinavië
“We hebben ons scoutingsteam verder uitgebreid. Op 1 december is René Bakhuis in dienst getreden van de club als scout voor Scandinavië, waar hij al sinds 2010 met zijn gezin is gevestigd. Bakhuis, die 6 januari 2019 aanstaande 43 jaar wordt, was in Nederland profvoetballer bij Heracles Almelo. Blessureleed noopte hem op jonge leeftijd te stoppen als actief voetballer. Hij ging het trainersvak in en werkte onder meer als assistent-trainer in de opleiding van FC Groningen. Als hoofdtrainer stond hij op eigen benen bij onder meer de amateurclubs Drachtster Boys, SV Urk, SC Erica en SC Genemuiden.”
 
“In 2010 verhuisde hij met zijn gezin naar Stockholm. Bakhuis ging in Zweden aan de slag als trainer/coach bij de jeugdopleiding van IF Brommapojkarna, die vele talenten heeft voortgebracht. Afgelopen seizoen was hij trainer van Hammarby IF onder-16, waarmee hij de Zweedse titel won. Bakhuis is bekend met het Scandinavische voetbal en heeft er door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd. Hij verruilt nu zijn trainerspositie voor scoutingswerkzaamheden bij FC Groningen en daar zijn wij heel blij mee.”
 
Winterstop
“De eerste selectie zal gedurende de winterstop een aantal dagen in Duitsland verblijven, om precies te zijn van dinsdag 8 januari tot en met vrijdag 11 januari. Tijdens dit mini-trainingskamp staat op vrijdagmiddag 11 januari 2019 om 15.00 uur een oefenwedstrijd gepland tegen MSV Duisburg. Meer details over het verblijf in Duitsland tijdens de winterstop volgen op een later moment.”

“Tot slot van deze nieuwsbrief willen we een ieder er graag op wijzen dat de aanmelding voor de ‘In memoriam’ van zondag 16 december loopt tot en met uiterlijk aanstaande maandag, 10 december. Meer informatie is te lezen via deze link.”

“Tot volgende week!”

Laatste nieuws