string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Remise B-junioren in Nijmegen.

Zaterdag 24 mei 2014 om 20:15

FC Groningen B1 is de play-offs om lijfsbehoud begonnen met een gelijkspel.

NEC/FC OSS B1 0-0 FC GRONINGEN B1
opstelling FCG B1 Kevin Wilpstra, Niels Ridderstap, Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Mathijs Elderman, Gerald Postma, Ozan Kokcu (68.Peter van Son), Tyson dos Santos, Juninho Bacuna, Rutger Etten, Jhurrey Margaritha (28.Stan Haanstra).
In Nijmegen kwamen beide ploegen niet tot scoren. “Het gelijkspel geeft de verhoudingen goed weer. Maar de beste kansen kregen wij,” vond trainer Peter Moltmaker. Net als in de meeste duels in de competitie bleef de doelpuntenmachine haperen. Zowel Juninho Bacuna als Stan Haanstra misten in een een-tegen-een situatie met de doelman. Nadat een schot van Bacuna van richting werd veranderd raakte Haanstra de paal.
De thuisploeg kreeg met name via de zijkanten wat mogelijkheden. Doelman Kevin Wilpstra greep bij voorzetten echter prima in. “Het was een open wedstrijd die telkens op en neer ging. Onze doelman was goed en ook de verdediging en ons middenveld speelden prima. Aanvallend hebben we echter onvoldoende gebracht. Er waren een paar goede momenten maar dat was te weinig. Als je weinig scoort moet je nog meer proberen af te dwingen.”
Volgende week is de return in, waarschijnlijk, Glimmen. “NEC/FC Oss heeft een stabiele ploeg en ik vind dat er ook eigenlijk geen favoriete ploeg is. Uit deze wedstrijd moeten we ook weer het positieve eruit halen en blijven werken. En dan moeten we hopen dat het volgende week wel lukt,” aldus Moltmaker.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’