Remco Balk per direct naar FC Utrecht

20 januari 2021 / vandaag

Remco Balk maakt per direct de overstap van FC Groningen naar FC Utrecht. De 19-jarige aanvaller zou na dit seizoen transfervrij kunnen vertrekken bij de Trots van het Noorden, maar beide clubs zijn het eens geworden over een onmiddellijke transfer van de speler uit Zuidhorn.

Remco balk

Remco Balk stroomde in 2012 in bij de Opleiding van FC Groningen. Dit seizoen maakte de aanvaller zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Trots van het Noorden, tijdens een invalbeurt op vrijdag 25 september 2020 in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Balk zou hierna nog elf keer in actie komen voor de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs, waarvan afgelopen zondag voor het laatst. Opvallend genoeg ook weer tegen FC Twente. Balk maakte één doelpunt in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden. Het was de enige en dus winnende treffer in het thuisduel met Ajax, op zondag 4 oktober 2020.
 
Hoewel FC Groningen getracht heeft Balk voor een langere periode te contracteren, koos de speler ervoor andere opties te onderzoeken. FC Utrecht toonde zich daarbij tevens bereid Balk per direct over te nemen. Partijen hebben elkaar hierin gevonden, zo geeft technisch directeur Mark-Jan Fledderus aan. “Gegeven de omstandigheden is dit voor alle betrokkenen de beste uitkomst. Wij zijn teleurgesteld dat Remco een andere keuze heeft gemaakt, maar dat is zijn goed recht en dienen wij te respecteren. Het is dan ook goed dat we allebei weer aan de toekomst kunnen denken en dat FC Utrecht hem per direct heeft overgenomen. Wij danken Remco voor zijn jarenlange inspanningen voor FC Groningen en wensen hem alle succes in het verdere verloop van zijn carrière.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws