string(9) "claudebot"

Reisinformatie voor FC-fans die naar Liberec afreizen.

Dinsdag 20 oktober 2015 om 14:40

Deze week reizen 2.000 FC-supporters af naar Tsjechië om de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec bij te wonen. Onderstaand praktische informatie voor de FC-fans die meereizen naar Tsjechië.

Houd bij afreizen met eigen vervoer rekening met vertraging door wegwerkzaamheden rondom Hannover en Dresden. Op veel Tsjechische autowegen en snelwegen is een tolvignet verplicht. Dat geldt niet als u vanaf Dresden via Bautzen, Löbau en Zittau (wegnummer 178) naar Liberec rijdt. Voor de snelweg die via Praag naar Liberec leidt, is het vignet daarentegen wel verplicht. Het tarief voor 10 dagen is circa 12 euro. (ca. 310 Tsjechische kronen). Vignetten zijn onder meer verkrijgbaar bij de grensovergang.
Op woensdagavond 21 oktober is de training van FC Groningen in Stadion U Nisy openbaar en toegankelijk voor publiek. Het stadion is vanaf het centrum bereikbaar via Sokolská, doorlopen tot de rivier en dan voor de rivier rechtsaf langs een pad. U komt dan uit bij de tribune voor FC Groningen fans, aan de westkant van het stadion. Aanvang is 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
Rond het stadion is beperkte parkeergelegenheid. Auto’s dienen in de wijk rondom het stadion geparkeerd te worden. Bussen dienen te parkeren in een straat genaamd Wintrova.
Supporters dienen geldige legitimatie, (Seizoen)ClubCard op eigen naam en natuurlijk het omwisselbiljet bij zich te hebben. Gezien de grote hoeveelheid meereizende supporters geven we ook op woensdag 21 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur al de gelegenheid om te wisselen bij hetzelfde omwisselloket op het plein aan de westkant van het stadion. Op de wedstrijddag, donderdag 22 oktober, kunnen supporters vanaf 19.00 uur ook hun omwisselbiljet ruilen voor het toegangsticket bij de omwissellocatie op dit plein. Houd hierbij rekening met rijvorming. Kom dus op tijd!
Er is geen officiële fanzone. De loopafstand van het centrum naar het stadion is circa 20 minuten. De wedstrijd begint om 21.05 uur. Vuurwerk is niet toegestaan. De politie zal hier streng tegen optreden!
Bij de ingang van het stadion zal worden gefouilleerd. Bij openbare dronkenschap bestaat de kans op alcoholcontrole door de politie en een verbod op toegang tot het stadion.
Betaling in het stadion is uitsluitend contant. In Tsjechië is de kroon de munteenheid. Na afloop van de wedstrijd is er een ophoudprocedure van circa 20 minuten van toepassing.
Komende woensdag of donderdag volgen op deze website nog mogelijke wijzigingen en/of aanvullende informatie en foto’s. Dit naar aanleiding van het vooroverleg op woensdagochtend. Houd ook onze Facebook-pagina en Twitter in de gaten voor actuele reis- en wedstrijdinformatie.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus