string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Reijnen: ‘We hadden nooit zo van start mogen gaan’.

Zondag 08 november 2015 om 17:32

FC Groningen stond in Leeuwarden tegen Cambuur al na een klein kwartier met 2-0 achter, maar wist in de tweede helft uiteindelijk nog een punt uit het vuur te slepen door een 2-2 gelijkspel. Aanvoerder Michael de Leeuw en verdediger Etiënne Reijnen gaven na afloop van de wedstrijd hun analyse.

“Het was echt een wedstrijd met twee gezichten,” aldus Reijnen voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “De eerste helft was heel slap van onze kant, waarin we totaal niet in de duels kwamen en ook de tweede ballen niet pakten. Dat was drie keer niks. In de tweede helft hebben we het nog wel enigszins rechtgezet, maar dat is te laat. Wij kwamen hier om drie punten te pakken, maar als je dan in de rust met 2-0 achter staat, wordt dat heel moeilijk. Het had nog gekund, maar we hadden nooit zo van start mogen gaan.”
Reijnen werd dit seizoen door de FC overgenomen van Cambuur en wist dat de Friezen stormachtig zouden beginnen. Toch lukte het de Trots van het Noorden niet om de storm uit Leeuwarden te weerstaan. “Vooraf werd er constant gehamerd op het feit dat de start heel belangrijk is want de afgelopen jaren was het hier al telkens in de eerste twintig minuten beslist. Maar het gebeurde toch en daardoor spelen we gelijk.”
FC Groningen kwam na rust wel scherp uit de kleedkamer, zag ook Reijnen. “We wisten natuurlijk dat wanneer we in de tweede helft een doelpunt zouden maken, zij wat zenuwachtig zouden worden. We kwamen vroeg op 2-1 en gingen voetballen. Tien seconden na de afgekeurde goal van Cambuur scoorden wij en dat is natuurlijk wel een mentale klap. Daarna hadden we ook nog de grootste kans op de overwinning, maar die maakten we niet.”
Ook aanvoeder Michael de Leeuw mocht zijn verhaal doen voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “De eerste helft werden we overklast in de duels,” aldus de Leeuw. “We hadden een beetje pech bij het eerste tegendoelpunt, maar we laten het onszelf wel gebeuren. Ik denk dat het wel knap is dat we ons zo terug knokken in de wedstrijd en misschien op het einde zelfs recht hebben op de overwinning. Al moet ik zeggen dat 2-2 uiteindelijk wel terecht is.”
In de rust werden de koppen nog eens goed bij elkaar gestoken. “Er werden wel even wat harde woorden gezegd, maar daarna was iedereen wel vrij kalm. Het leek wel stilte voor de storm en die kwam uiteindelijk ook. Iedereen wist wel dat het in de eerste helft slecht was. De duels waren matig, maar het is goed dat we het na rust omdraaien.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’